Hrvatski fanovi One Directiona okupit će se u Zagrebu i odati počast Liamu Payneu

Foto: EPA

U Zagrebu, na maksimirskom Vidikovcu, 2. studenog s početkom u 15 sati održat će se emotivan oproštaj posvećen Liamu Payneu.

Cilj ovog događaja je okupiti obožavatelje tragično preminulog pjevača i popularne grupe One Direction iz cijele Hrvatske, a organizatori pozivaju sve koji žele sudjelovati da ponesu svijeće, cvijeće ili bilo kakve uspomene koje će simbolizirati njihovu ljubav prema Liamu. Naglasili su da je oproštaj službeno prijavljen policiji.

One Direction zaludio je tinejdžere diljem svijeta

Liam Payne postao je popularan kao član One Directiona, jednog od najpoznatijih boy bendova. Suci britanskog The X Factora 2010. su formirali grupu, čiji su članovi bili Liam Payne, Harry Styles, Louis Tomlinson, Niall Horan i Zayn Malik. Ubrzo nakon toga postigli su globalni uspjeh i postali jedan od najprodavanijih bendova desetljeća. 

Njihove energične izvedbe, šarmantne osobnosti i stil odijevanja, koji su ubrzo kopirali mnogi tinejdžeri, učvrstili su njihov status globalnih ikona pop kulture. S bendom je Payne izdao pet albuma, a nakon što su članovi benda odlučili uzeti pauzu 2015. godine, započeo je solo karijeru. 

>>Globalna popularnost, ogromni hitovi, a onda raspad boy benda koji je zaludio svijet

Njihovi obožavatelji aktivni su i danas

Iako nisu službeno objavili raspad, bend se više nije ponovno okupio. Smatra ga se jednim od najutjecajnijih bendova modernog popa. Njihov uspjeh inspirirao je mnoge glazbene skupine i pokrenuo novi val boy bendova diljem svijeta. Njihov rad i dalje ima značajan utjecaj na pop kulturu. Guardian je opisao njihov utjecaj na mladu publiku kao "nezaboravan kulturni fenomen". Njihovi obožavatelji, poznati kao Directioners, aktivni su i danas. 

Liam Payne tragično je preminuo 17. listopada

Javnost i obožavatelje One Directiona nedavno je pogodila vijest o smrti Liama Paynea. Britanski pjevač umro je u Buenos Airesu. Pronađen je mrtav ispred hotela Casa Sur u luksuznoj četvrti Palermo nakon pada s trećeg kata. Preminuo je na licu mjesta od višestrukih ozljeda, uključujući frakturu lubanje, potvrdio je voditelj hitne službe Buenos Airesa.

>>Detalji smrti Liama Paynea

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.