Hrvatski svećenik na TikToku đacima: Evo vam premoćan savjet za školsku godinu

Screenshot: TikTok

Don Tomislav Lukač, svećenik iz oratorija na zagrebačkom Jarunu, koji je postao poznat po svojim objavama na TikToku (a kasnije i svađi sa Severinom), sad se obratio školarcima povodom početka školske godine sa savjetom koji je teško uopće i prepričati.

"Ajme ne mogu virovat da je lito već završilo. Kreće škola, ali ne brini, evo ti jedan premoćan savjet kako bolje živjeti ovu novu školsku godinu. Pronađi u svojoj kući blagoslovljenu vodu i zamoli svoje roditelje da ti svaki dan prije nego što odeš u školu s blagoslovljenom vodom stave znak križa na tvoje čelo. Ako to ne mogu učiniti tvoji roditelji, možeš to učiniti sam", ispričao je u videu koji započinje školskim zvonom.

@dontomolukac Premoćan savjet za novu školsku godinu… (proslijedi ga i ostalima iz tvoga razreda)💪🏽 Hrabro! I Bog te blagoslovio! 🙏🏽 #fyp #foryoupage #fypviral #viral #priest #fypviralシ ♬ original sound - dontomislavlukac

"Ne srami se prekrižiti na marendi"

"Prva stvar: da ne učiš samo zbog ocjena, nego da učiš kako bi ostvario ono što Bog od tebe želi u ovome svijetu. I druga stvar: to će te podsjetiti na to da si pozvan svjedočiti svoju vjeru i u školi. Ne sramiti se prekrižiti pred drugima na marendi ili užini. Da si pozvan opomenuti onoga koji psuje Boga ili onoga koji se ruga svojim vršnjacima", dodao je.

"Bitni su ispiti u životu, ali još je bitniji ispit života. Hrabro! I Bog te blagoslovio", zaključio je svećenik koji na TikToku ima skoro 70 tisuća pratitelja. 

Pratiteljima je naglasio da video "podijele i s ostalima iz razreda".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.