"Idemo doktoru, bit će bolje": Amerikanac svojom gestom oduševio prosjaka iz Srbije

Screenshot: TikTok

Američki tiktoker Jibri Bell, koji već neko vrijeme boravi u Srbiji, nedavno je na društvenoj mreži podijelio priču o prosjaku Miti iz Beograda. Miti su bili potrebni liječnički pregledi i operacija oka, no nije imao novac za to. Jibri mu je obećao pomoći te je u novom videu na TikToku otkrio da je ispunio obećanje.

"Mita, idemo kod doktora da ti pregleda oči. Sve će biti bolje", rekao je tiktoker u videu pa s Mitom sjeo na klupicu i rekao mu da mu je operacija zakazana za 23. rujna. "Moja prijateljica Monica iz Los Angelesa ti je htjela pomoći i poslala mi je novac kao donaciju. Rekla mi je 'daj Miti'", rekao je Jibri i pružio Miti 500 dolara.

@jibribell Thank you to everyone who has supported my September goal to give away $10,000 to people in need! The GoFundme link is in my bio if you want to be an angel and pay it forward! If any businesses want to collaborate with me and give back to the community please send me an email at 📧 info@jibribell.com Love you all ❤️💡 #serbia ♬ original sound - Jibri Bell

Mita mu je potom zahvalio. "Hvala, Bog ti pomogao i dao ti zdravlja i sreće. Monica, hvala tebi i tvojoj obitelji što ste mi poslali novac da platim struju i da se liječim", rekao je u suzama. 

Video je izazvao brojne pozitivne reakcije. "Ti i Monica ste predivni. Nemam riječi", "Svaka čast, brate", "Još ima dobrih ljudi", "Ti si kralj", "Doista znaš kako rasplakati ljude, divno", "Hvala ti za ljubaznost", neki su od komentara.

Amerikanac nedavno oduševio i baku Anku

Krajem kolovoza Jibri je na društvenoj mreži podijelio još jedan video kojim je oduševio Srbe. U snimci se vidi kako šeće Knez Mihailovom ulicom u Beogradu te zatim prilazi starici koja prodaje cvijeće. Upitao ju je kako se zove, ona mu je odgovorila da se zove Anka, a potom ju je pitao koliko košta sve cvijeće koje prodaje.

Baku Anku iznenadilo je njegovo pitanje, no izračunala je i rekla mu da sve košta 1800 dinara (oko 15 eura). Jibri je izvadio novac i počeo brojati te joj u ruke dao 10.000 dinara, odnosno 85 eura. Baka mu je zahvalila s osmijehom na licu i poslala poljubac, a zatim ga zagrlila. 

"Mi smo siromašni, nemamo novca, ali duša je važna", rekla je baka, na što joj je Jibri odgovorio: "Ali imaš srce. Ti imaš sve." Nakon toga Amerikanac je kupljeno cvijeće dijelio Beograđanima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.