Imate li vi "hrčka u glavi"? Stiže knjiga sa savjetima kako ga smiriti

Foto: Press

Evo nas i na kraju rujna, a to znači da imamo preporuke izvrsnih knjiga. Ljeto i jesen se miješaju u zraku, što dovodi i do promjenjiva raspoloženja. Stoga smo izabrali različite naslove kojima ćete se zabaviti i okrijepiti te, nadamo se, malo maknuti od svojih toliko vam dragih ekrana.

Rješavamo ubojstva - Richard Osman

Najpopularniji autor krimića trenutačno donosi ne samo novu knjigu nego i početak novog serijala. Richard Osman na scenu je uletio poput kometa svojim izvrsnim Klubom istražitelja ubojstava četvrtkom. Njegovo djelovanje utjecalo je te i dalje utječe na ono što čitamo u krimićima - snažan zaokret u smanjenoj količini nasilja i zaigranom načinu istraživanja.

Osman piše smirene, zabavne, nenasilne, ali istovremeno napete krimiće koji su puni kvalitetnog humora, inteligencije i odličnih likova. Steve Wheeler uživa u mirovini. Povremeno obavi neki istražiteljski zadatak, ali voli svoje navike i rutine: kviz u pubu, omiljenu klupu, mačka koji ga čeka kad se vrati kući. Pustolovni su dani iza njega: u adrenalinu sad uživa njegova snaha Amy.

Amy Wheeler smatra da je adrenalin dobar za dušu. Kao privatna tjelohraniteljica nigdje ne ostaje dovoljno dugo da bi stekla navike i rutine. Posao ju je upravo odveo na izolirani otok na kojem boravi svjetski slavna spisateljica Rosie D’Antonio.

Zadatak koji je trebao biti lagan. No mrtvo tijelo, torba s pozamašnom svotom novca i ubojica za njihovim petama natjerat će Amy da uputi SOS poziv jedinoj osobi kojoj vjeruje. Vrtoglava potraga svijetom počinje, ali mogu li Amy i Steve nadmudriti opasnog neprijatelja?

Zaustavi hrčka u svojoj glavi - Dr. Serge Marquis

Zove se Zlomislić, on je hrčak. I danju i noću trči u kotaču. U našoj glavi. Njegova je misija onemogućiti nam normalan život. To čini na mnogo različitih načina, poput revnog, vrlo lošeg savjetnika: potiče nas, igra se s nesigurnošću i nezadovoljstvom u nama. Stvara tjeskobu, nervozu, stres i paralizira nas u krugu beskorisnih negativnih misli.

Doktor Marquis, liječnik s više od trideset godina iskustva u području smanjenja stresa, dobro poznaje vražjeg glodavca. Ovu knjigu napisao je kako bi ga razotkrio: "Želio sam vam predstaviti ovog ozloglašenog hrčka koji živi u vašoj glavi i naučiti vas kako smiriti njegove žudnje. Jer, budimo jasni, ništa vas ne prisiljava da trpite njegovu prisutnost.“

Autor nas, korak po korak, uči kako otrgnuti um od strašnog hrčkovog kotača i ponovno preuzeti kontrolu nad njim. Tako postižemo unutarnji mir ili barem zatišje!

Bogatstvo vrjednije od novca - Robin Sharma

Ova vam knjiga nudi potpuno novu filozofiju i metodologiju za uživanje u istinski bogatom životu, ispunjenom osobnom snagom, autentičnošću i ispunjavajućim poslom koji će vas potaknuti da se osjećate kao da vam se konačno nasmiješila prava sreća.

Metoda se temelji na modelu učenja o osam oblika bogatstva koji je Robin Sharma - legendarni stručnjak za osobni rast i slavni mentor milijardera, profesionalnih sportskih superzvijezda i šefova država - prenosio svojim klijentima s velikim uspjehom i značajnim transformacijskim rezultatima.

Otkrijte skrivene navike istinski bogatih kako biste živjeli cjelovito i izbjegli trajno žaljenje zbog neispunjenog potencijala. Ovo remek-djelo osobnog rasta zasigurno će postati vaš svakodnevni vodič za ostvarivanje života o kakvom ste sanjali.

Svi grešnici krvare - S. A. Cosby

Opaki krimić. Titus Crown bivši je agent FBI-a i trenutni šerif okruga Charona u Virginiji. Iako se njegov rodni grad čini kao južnjačka idila domaćeg alkohola, kukuruznog kruha i orhideja, Titus zna da duboke rane polako krvare ispod Charonove mirne površine.

Spokoj prekida sukob Titusovih zamjenika s ubojicom omiljenog profesora. Istražujući ubojstvo, Titus razotkriva neizrecive zločine serijskog ubojice koji opsjeda Charonove oronule ceste i zarasle proplanke te vreba iz svake sjenke.

Otkrivši ubojičinu vezu s mjesnom crkvom i Charonovom sablasnom povijesti, Titusov um postaje fitilj koji polako izgara, a njegova je bolna prošlost barut koji samo čeka planuti. Charon je na rubu pucanja i samo je pitanje tko će rasparati njegov posljednji šav.

Harry Potter: Pecite, igrajte se i ukrašavajte - Joanna Farrow

I za kraj, nešto čime ćete se zasladiti. Harry Potter nekad se svrstavao u dječju književnost, no s vremenom su te generacije djece odrasle - i ostale fanovi serijala. Stoga vjerujemo da će nova službena kuharica s receptima nadahnutima filmovima o malom čarobnjaku biti zanimljiva mnogima.

Čarobnjački svijet prepun je slasnih zalogaja. Sve te slastice - od pjenušava pivoslaca i šumećih vizbija do šarenih prozora Hogwartsa i čokoladnih žaba - očaravaju okusom koliko i njihove čarolije. A uz to, slastice uvijek fantastično izgledaju. Ova vam knjiga čarobnih recepata želi pomoći da sami stvarate čuda kad god uđete u kuhinju, da pečete i ukrašavate slasna remek-djela, toliko ukusna da će od njih svakoj vještici i čarobnjaku narasti zazubice!

Svaki vas recept vodi korak po korak u izradi slastica i predlaže vam da hrabro dodate i nešto svoje čarolije: poigrate se bojama, okusima i oblicima. Na primjer, možete osmisliti vlastitu verziju Ollivanderova čarobnog štapića, nacrtati svoju mapu za haranje ili čak kreirati različite vrste zmajeva. Granica je jedino vaša mašta!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.