Index na snimanju "Zvjezdica": Provjerite zašto će druga sezona biti daleko uzbudljivija od prve

Foto: RTL

NAKON uspjeha koji je postigla prva sezona "Zvjezdica" bilo je logično da će se snimiti i druga sezona, a interes djece za sudjelovanje iznenadio je i sam RTL. Prvog vikenda kad su započele prijave za javilo se čak 500 djece, koliko ih se ukupno javilo u prvoj sezoni, a do kraja roka prijavilo se 2500 djece.

Druga sezona snima se u Beogradu, a razlog za to vrlo je jednostavan, S obzirom da je licenca Pinkova, bilo je jednostavnije i jeftinije snimati u njihovom studiju nego graditi sve iz temelja.

Na snimanja  u Beograd stiglo je 60 najboljih, koji su to osim kao natjecanje shvatili i kao svojevrsni izlet s obitelji i novostečenim prijateljima. Ako netko nije bio na izletu to su članovi žirija, koji su nam odreda priznavali da im je ove godine teže birati najbolje, jer su kandidati bili bolji i ujednačeniji nego lani.

"Kad sam vidio prve emisije rekao sam da su u prosjeku pjevači nešto bolji nego lani, prošlu godinu je obilježila Mia Negovetić tako senzacionalno da je to teško ponovljivo da radimo ne znam koliko godina", rekao je Zdravko Šljivac, koji je dobio titulu najstrožeg člana žirija.

"Kad bi netko napravio analizu, ja sam se puno puta prvi dignuo onima koji su dobili pet glasova. Na drugima sam pustio da se stvari događaju same i nastojao sam biti pošten te korektiv. Vjerojatno sam zbog toga i doveden u žiri", rekao je i dodao da je i Vanna jako kritična.

Enis Bešlagić jedini je u žiriju koji nije glazbenik, a priznaje da osim glazbenog talenta traži i nešto drugo.

"Meni je najbitnije da pokušamo naći neku posebnost. Čini se da nema tko dobro ne pjeva. Ja kažem da je pokojni David Bowie na sceni, ne znam bi li dobio dva ili tri glasa, a on je David Bowie, izgradio je svoj imidž, način pjevanja i posebnost. Volio bih kad bi mi tu posebnost našli među djecom bez obzira na to jesu li pjevački dobri. Nekad tražite materijal koji može napredovati, a ne neki zakucani stil koji se ne može promijeniti", rekao nam je i priznao da on ne bi sudjelovao u ovakvom showu jer je prestresno, no svoju djecu ne bi sputavao.

"Teško je biti dijete pjevač"

"Ljudi moraju znati da je ovo scena. Kao kad imaju nastupaju u školama, tako se šminkaju i tu i imaju kostime. Scena ima svoje zakonitosti koje se moraju poštovati, morali bi ukinuti dječje predstave jer se djeca šminkaju i imaju kostime", poručio je.

Članovi žirija ostali su u kontaktu s prošlogodišnjom pobjednicom Mijom Negovetić.

"Neki dan se čula s njom, mislim da je to sve izvanredno, ali ona je dijete i mora se razvijati. To je jedan njen talent i ne treba ga preopteretiti. Teško je biti dijete pjevač, pjevače volimo kad malo odrastu, onda nam oni sa svojim iskustvom mogu donijeti nešto. Mislim da je najvažnije da doraste kad će biti iskustveno stvorenje s neospornim talentom, koji se ne može ni poništiti ni stagnirati", smatra Vanna.

Šljivac nam je otkrio da je na "Božić u Ciboni" osim Mije pozvao i Meri Andraković iz Valpova. Bude li radio taj koncert i 2016. pozvat će nekoliko dječaka iz ove sezone.

"Uvijek bi bio naklonjeniji dječacima, jer su u fiziološki drugačijoj situaciji od djevojčica", priznao je.

"Sad kako odmiče show, žao mi je nekih dječaka koji nisu ostali, pogriješili su u izboru pjesme, ali imaju glaščine koje obećavaju. Mislim da Hrvatskoj fali tenora, a pjevača pogotovo. Stvarno mi je nekad žao pa mislim da smo možda trebali zažmiriti i pustiti ih. Teško je, stvarno imamo vrhunske cure i mislim da će biti teška borba", dodala je Alka Vuica.

I Vanna nam je otkrila da ni ona ne gleda sve kandidate jednako.

"Pokušavam napraviti razliku, ali pravednu. Dijete od deset godina ne može doživjeti pjesmu kao dijete od 15. Svima smo im rekli da sad više nije do njih, jer su odlični svatko na svoj način, samo netko lukavije bira pjesme, zaobilazi one u kojima nije dobar i bira one u kojima je dobar. To je isto možda stvar iskustva, stariji imaju bolji dojam sebe iako nije uvijek tako", rekla je.

"I Bowieja su shvatili tek kad je umro"

"Pravedni smo kao i prve godine, no kako se bližimo kraju je horor, ne znaš koga bi izbacio. Mi im govorimo do kraja ćete svi ispasti. Nitko ne voli natjecanja, ja više ne idem na festivale jer mi to ide na živce. Koliko ta djeca proživljavaju emocija u jednom danu, to je stalni up and down. Dođeš smožden, mi to sve uzimamo u obzir", dodao je Luka Nižetić.

A kako ih članovi žirija tješe nakon ispadanja?

"Mi inzistiramo na tome da je to sve igra, nikakva životna odluka. Ja im objašnjavam da neke moje najbolje pjesme nisu ušle ni u finala nekih festivala, da Jacques nije prošao u Turbo Limach Showu, Davida Bowieja su shvatili kad je umro", rekla je Alka Vuica i dodala:

"Meni se sviđa to što show daje djetetu mogućnost da potvrdi svoj talent i da potvrdi da može napredovati. Dobro je kad ti roditelji pomažu da usmjeriš svoj talent. Često imamo slučaj da roditelji koji se ne bave pjevanjem, žele ubiti u djetetu talent i usmjeriti ga u drugom smjeru".

No često se događaju i obratne situacije u kojima se roditelji naljute kad njihovo dijete ne prođe u sljedeću fazu natjecanja.

"Imali smo situaciju u kojoj se mama jako ljutila jer joj je kći ispala, a na kraju će svi ispasti, ostat će samo jedan, a i taj jedan koji pobijedi pitanje je što će napraviti. Nikad ne osuđujem roditeljsku ambicioznost, jer smatram da je nije bilo ne bi bilo ni Ivice ni Janice, ni Gorana Ivaniševića, ni Blanke Vlašić", rekla je i dodala da joj se, potpuno očekivano, sviđa kad se djeca potrude oko kostima.

Voditeljica Doris Pinčić Rogoznica naglasila je da se previše priča o dječjim suzama, jer ih uopće nema toliko.

"Oni češće plaču kad prođu ili kad netko drugi ispadne, nego kad oni sami ispadnu. Znam da vidite backstage, ali mi gledamo backstage iza backstagea kad se kamere ugase, a mogu vam garantirati da se oni toliko dobro provode i da im je to izlet. Kandidati iz prošle sezone navijaju za one koji su sad u showu", rekla je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.