Ivo Josipović prisegnuo uz podršku slavnih i s otiscima ruža na licu

IVO JOSIPOVIĆ prisegnuo je da će dužnost predsjednika Republike Hrvatske obavljati savjesno i odgovorno, na dobrobit svih hrvatskih državljana. Nakon toga, predsjednica Ustavnog suda, Jasna Omejec, objavila je da je prof. dr. Ivo Josipović stupio na predsjedničku dužnost. Prva mu je na prisezi čestitala supruga Tatjana, a nakon što ga je srdačno izljubila, na njegovu licu ostali su tragovi ruža.

Govor pročitao s otiscima ruža na licu

Novi predsjednik je, s otiscima ruža na licu, pročitao svoj govor u cijelosti, a nakon toga supruga mu je brižno obrisala ruž s lica. Među prvima, Josipoviću je čestitao i Stipe Mesić, koji je predsjedničku dužnost obnašao deset godina. Iako je izgledao prilično umorno, Mesić je novinarima poručio da se osjeća odlično te otkrio da će prve slobodne dane iskoristiti kako bi posjetio sestru u Francuskoj.

Decentne predsjednikove dame

Osim izgleda bivšeg i novog nam predsjednika, primijetili smo i lijep izgled najvažnijih žena u Josipovićevu životu. Supruga Tatjana istaknula se decentnim izborom odjeće, a 18-godišnja Lana, čiju su ljepotu svi već zamijetili, odjenula se vrlo mladenački, ali opet dovoljno klasično, kako već i nalaže ova svečana ceremonija.

Podrška poznatih i slavnih

Inauguraciju trećeg hrvatskog predsjednika popratili su i mnogi pripadnici javnog života. Josipoviću su tako čestitali Siniša Svilan i Iva Gačić te kolege iz svijeta glazbe Sandra Bagarić i Martina Tomčić, Dražen Siriščević te Tonči Huljić i Husein Hasanefendić Hus. Zamijetili smo i glumca Željka Vukmiricu sa suprugom te Tarika Filipovića. Mnogi poznati i slavni od samog su početka podržavali kandidaturu profesora Josipovića, koji je danas postao treći hrvatski predsjednik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.