Izabrani najbolji mladi barmeni Hrvatske na četvrtom Monin Cupu 2016

Foto: Press

OVE nedjelje, 8. svibnja 2016. u City Centeru West završeno je finalno natjecanje najboljih mladih barmena Hrvatske. Čak14 najkreativnijih barmena izborila su svoje mjesto u finalu kroz 4 kvalifikacijska natjecanja održana u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Dubrovniku.

U uzbudljivom drugom krugu finalnog natjecanja četiri najbolja barmena dobila su 'kutiju iznenađenja' u kojoj su se nalazili ključni sastojci za pripremu skladnog i jednostavnog pića: svježe voće, začini i Monin sirupi. Iako je pred stručnim žirijem bila teška zadaća, najveći pljesak zasluženo je pripao Nikši Beloču kreativcu iz Dubrovnika, koji će braniti boje lijepe naše na svjetskom prvenstvu u Parizu u prosincu 2016.  Drugo mjesto osvojio je Karlo Janeš, treće Otto Grunndman, a četvrto mjesto i i nagradu za najbolju prezentaciju odnio je Ivan Mandarić.



Uz radionicu za najmlađe posjetioce koji su s puno entuzijazma šarenili čaše bezalkoholnim  koktelima, za titulu najboljeg amaterskog barmana  borili su se i naši estradnjaci pokazavši zavidno znanje i iskustvo u pripremi barskih mješavina sa Monin sirupima i Juicy sokovima.

Podijeljeni u dva tima Luka Stepančić i Ana Miščević odlučili su se za slatke i voćne koktele dok su Lea Dekleva i  Kristijan Ugrina pripremali osvježavajuće koktele. Luka i Kiki su iznenadili znanjem i baratanjem barskom opremom, dok su djevojke pokazale preciznost i točnost i time zaslužile sve pohvale za stručni rad.



Nema sumnje kako je Monin Cup 2016 po četvrti put opravdao status najkreativnije suvremene pozornice modernih mixologa čiji talent, spretnost i kreativnost krasi struku i zanat.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.