Izraelska predstavnica o zvižducima i iskustvu na Eurosongu: Bila sam šokirana

Screenshot: YouTube

Izraelska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu Eden Golan ispričala je svoje iskustvo s natjecanja u intervjuu za The Free Press. Naime, zbog nastupa Izraela na Eurosongu održavali su se prosvjedi, a Eden je čak dobivala i prijetnje smrću. Predstavnica Izraela kontroverznom je pjesmom podigla puno prašine, a izviždana je tijekom polufinalnog i finalnog nastupa te proba.

"Izviždali su mi nastup tijekom proba i nastupa, ali ako ću biti iskrena, to je probudilo pravu vatru u meni", ispričala je Eden. Na pitanje je li ju bilo strah odgovorila je: "Nisam bila uplašena, već šokirana. Nisam mogla razumjeti kako ljudi dođu do te razine, ali to je njihov izbor. Moj izbor je bio što ću s time napraviti. Pretvorila sam to u svoju moć. U jednom trenutku to je probudilo nešto u meni i rekla sam si neka viču na mene koliko žele", kazala je.

"Nije me doticalo"

"Mislim da ih je još više naljutilo to što mene stvarno nije bilo briga. Nije me doticalo, bila sam jako fokusirana te sam znala zašto sam tamo - da radim ono što najbolje znam i predstavljam svoju zemlju i naciju", poručila je pjevačica. Isto je tako izjavila da se osjećala nevjerojatno tijekom nastupa te se prisjetila trenutka kad je sišla s pozornice i pomislila: "Želim još."

@i.am.szabi This is the full performance of Israel with the audience booing heavily + right after the performance you can see interaction between Eden and the fans from the first row while leaving to the backstage. #malmo #eurovision #eurovision2024 #final #israel #edengolan #eden #hurricane #booing #audience #live ♬ original sound - Szabi

Visoke tenzije i među natjecateljima

Podsjetimo, nastup Izraela na ovogodišnjem Eurosongu izazvao je brojne skandale i kontroverze. Osim prosvjeda i izviždanog nastupa izraelske predstavnice, bilo je tenzija i među natjecateljima.

Nakon što je Izrael prošao u finale, predstavnik Nizozemske Joots Klein je tijekom presice prekrio glavu zastavom kad je Eden počela odgovarati na pitanja novinara. Kad je novinar postavio pitanje Izraelki smatra li da je donijela rizik i opasnost za druge natjecatelje, voditelj joj je poručio da ne mora odgovoriti, na što je Nizozemac poviknuo: "Zašto ne?" Predstavnica Grčke Marina Satti dosađivala se dok je Eden odgovarala na pitanja, a u jednom je trenutku krenula i zijevati i pravila se da spava.

No, nije završilo na tome. Nizozemski predstavnik zatim je diskvalificiran uoči finala zbog prijetnji koje je uputio djelatnici televizijske producentske ekipe. Mnogi su nagađali da se zapravo radi o sukobu između Kleina i izraelske delegacije.

Izrael je na kraju završio na petom mjestu s 375 glasova, od čega su 323 boda dobili od publike. Eden Golan tako je, nakon Lasagne, dobila najviše bodova publike.

Otpjevala zabranjenu verziju

Eden je prošlog mjeseca odradila i prvi nastup nakon natjecanja te na njemu izvela October Rain, zabranjenu verziju pjesme s kojom se natjecala u Švedskoj. Eden je izvorno s pjesmom October Rain trebala nastupiti na Eurosongu. Ipak, organizatori su od Izraela tražili promjenu teksta pjesme jer su procijenili da nosi političku poruku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.