Japanski političari tražili da se ova fotka fotošopira. Vidite li zašto?

Foto: Profimedia

Početkom listopada novi japanski premijer Shigeru Ishiba predstavio je članove vlade te su svi zajedno pozirali za fotografiju. (Nešto kao ona iskrižana hrvatska verzija)

A onda je nastala drama. I to Photoshop drama! Naime, neki su uočili da se originalna fotografija nešto razlikuje u usporedbi s onom koju su objavile japanske vlasti. Naime, na originalnoj fotografiji (naslovna fotografija ovog teksta) mogli su se vidjeti djelići bijelih košulja kako vire ispod prsluka novog premijera i ministra obrane.

To im je baš jako zasmetalo pa je glasnogovornik japanske vlade priznao da su se okrenuli Photoshopu i uklonili te detaljčiće. Nakon toga je fotografija izgledala ovako (crveni krug smo dodali mi, naravno)...

Postali sprdnja

Naravno, priznanje da se čak i japanski premijer bavi Photoshopom izazvalo je val sprdnje na društvenim mrežama. "Kako neugodno, ionako već izgledaju kao da idu na izlet iz umirovljeničkog doma", "Možda da su kupili odijela u svom broju, ne bi imali ovih problema", šalili su se ljudi na internetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.