Kako dobiti povrat novca ako Oasis sljedeće godine otkaže koncerte

Foto: Profimedia

Bend Oasis okupio se nakon pauze od 15 godine i najavio turneju od 17 nastupa diljem Ujedinjenog Kraljevstva i Irske sljedeće godine. Mnogi obožavatelji bili su oduševljeni povratničkom turnejom pa je naposljetku nastao i kaos oko ulaznica. No neki su pomalo skeptični i pitaju se hoće li bend uopće održati sve planirane nastupe, pišu Manchester Evening News.

Naime, engleski bend razišao se 2009. godine nakon svađe između Liama ​​i Noela Gallaghera. Braća, koja bi se sljedeće godine trebala ponovno udružiti na pozornici, posvađala su se tada samo nekoliko sati prije neko što su trebali nastupiti na festivalu Rock en Seine u blizini Pariza. Njihov buran odnos naveo je obožavatelje na razmišljanje hoće li uopće koncerti biti održani (nakon što su požurili kupiti ulaznice). Neki misle da bi se braća opet mogla posvađati s obzirom na to da njihovu pomirbu gotovo nitko nije očekivao.

Mnogi su pohrlili i u subotu u jutro kada su na stranici Ticketmaster puštene u prodaju. Kako bi kupili ulaznicu, fanovi su na stranici morali čekati u redu, dok su neki pokušavali kupiti karte s više uređaja.

Fanovi su se na društvenim mrežama požalili kako su zapeli u redu jer je ispred njih bilo pola milijuna ljudi. Također, neki ističu i da se stranica srušila zbog prevelike posjećenosti. I sada se nakon svega ipak pitaju hoće li turneje uopće biti. No imaju sreće - uvijek se nudi povrat novca za ulaznice. Međutim, dodatne naknade za ulaznice obično se ne vraćaju.

Što ako se koncerti otkažu?

Politika stranice Ticketmaster vjerojatno je svima jasna (s obzirom na to da su toliko čekali u redu za ulaznice). Njihova politika je da nakon otkazivanja koncerta obožavateljima daju 24-satno razdoblje u kojem oni mogu tražiti povrat novca ili zamjenu. 

Odredbe i uvjeti Live Nationa navode da korisnici imaju pravo na povrat novca ako se događaj otkaže ili pomakne. See Tickets također potvrđuje da će se povrat novca automatski vratiti izvornom izvoru plaćanja ako je događaj otkazan.

Gigs and Tours, koji također prodaje ulaznice za sve britanske nastupe, navodi da je promotor odgovoran za povrat novca ako se događaj otkaže. Prema web stranici tvrtke, ako organizator otkaže događaj, obično će vam biti ponuđen povrat novca. Međutim, naknade za rezervaciju i slično se ne vraćaju ako se događaj otkaže. Za razliku od drugih stranica za preprodaju, Twickets ne naplaćuje dodatne naknade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.