Najbogatija glumica svijeta ima 3 mlrd. dolara, a za nju niste ni čuli. Kako?

Foto: Press

Jami Gertz (58) nije prepoznatljivo lice Hollywooda iako je najbogatija glumica na svijetu. Njena se neto vrijednost procjenjuje na 3.2 milijarde dolara. Ako se pitate tko je sad ta, niste jedini jer izgleda da je ljudi nikako ne mogu zapamtiti.

Karijeru je započela 1981. ulogom u filmu Endless Love, a otad se pojavila u filmovima kao što su The Lost Boys, Twister, The Crossroads, Less Than Zero, Quicksilver i Sixteen Candles.Iako među njima ima nekih filmskih hitova, to ipak nije bilo dovoljno da Jami postane ono što zovemo "zvijezdom". 

Njeno lice malo tko povezuje s njenim imenom, a kroz karijeru se nije ni trudila da bude drugačije. Njena posljednja uloga prije potpunog povlačenja iz glume bila je 2016. u seriji This Is Us, u kojoj je samo gostovala u jednoj epizodi.

A kako je onda zaradila svoje bogatstvo?

Variety piše da se zaokret u njezinoj financijskoj sudbini dogodio u braku s milijarderom Tonyjem Resslerom. Njegova karijera u financijama postala je značajan faktor u bogatstvu glumice iz 1990-ih. Ali ne samo u smislu braka već i kasnijih poslovnih poteza.

"Svi misle da sam se bogato udala. Ali imala sam više novca, puno više novca od Tonyja kad sam ga upoznala", rekla je 2018. za Hollywood Reporter. Naime, glumica je nakon udaje počela i poslovno surađivati sa suprugom te su zajedno donosili velike poslovne odluke.

Gertz i njezin suprug članovi su investicijske grupe koja je kupila bejzbolsku momčad Milwaukee Brewers od Major League Baseballa. Većinski su dioničari kluba. 2015. postali su vlasnici košarkaške momčadi Atlanta Hawksa, a dioničari su i Los Angeles Dodgersa.

Gertz je 2017. osnovala tvrtku za TV i filmsku produkciju pod nazivom Lime Orchard Productions. Osim poslovnih ulaganja, CNN piše da su Jami i Tony poznati i po svojoj filantropiji. Donirali su znatne iznose za organizacije koje se bave obrazovanjem, zdravljem i podrškom siromašnim obiteljima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.