Kineskinja koja se udala za Hrvata požalila se: Nikada neću naučiti hrvatski jezik

Screenshot: TikTok

KINESKINJA Rebecca Zhang udala se za Hrvata i živi u Hrvatskoj, a na TiKToku se požalila kako ima poteškoća s učenjem jezika te priznala da je blizu toga da odustane. 

"Jako sam tužna jer sam provela cijeli dan učeći hrvatski, napravila sam zadaću, i sad kad sam provjerila, sve je krivo", požalila se pa pokazala svoju radnu bilježnicu za učenje. 

@rebeccazhangggg Some days like today, it just hit me a lot.💔 I really studied a lot but in the end, nothing goes well. If you ask me if i want to give up, yes, a lot of moments, but I also knew I would never be able to communicate with my husband family if I stopped. So I guess, after complaints, I still need to learn this language. 🥺 Any tips for learning Croatian? #relatable #croatianlanguage #slaviclanguages #hrvatska🇭🇷 #balkantiktok #croatiancheck #newlanguagestruggles #newlanguagechallenge #thingsisufferfrom #strugglesarereal #fypシ゚viral #fypシ ♬ je te laisserai de mots - ☆☆

"Uopće ne razumijem što sam krivo učinila, a čak i kad je odgovor točan, i dalje ne razumijem. Imam osjećaj da nikad neću razumjeti ovaj jezik i to me baš pogađa", rekla je pa objasnila da joj je važno razumjeti i govoriti hrvatski kako bi se mogla sporazumijevati sa suprugovom obitelji. 

"Počela sam se pitati zašto sam se udala za Hrvata" 

"Ne znam kako ću razgovarati s obitelji? Baš se zbog toga loše osjećam, i stalno želim odustati. Jednostavno ne razumijem", priznala je pa objasnila kako je posljednja četiri sata sama rješavala zadatke i da joj je pola toga bilo krivo. 

"Počela sam se pitati zašto sam se udala za Hrvata, zašto nije mogao biti Kinez, Japanac ili bar Amerikanac pa da učim njihov jezik", rekla je na kraju videa, a u opisu upitala pratitelje imaju li kakav savjet za učenje hrvatskog jezika. 

"I nama Hrvatima je nekad teško s hrvatskim, ne daj da te obeshrabri!" napisao joj je jedan pratitelj, a Rebecca mu je odgovorila da se osjeća bolje nakon što je to pročitala. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.