Zvijezda Igre prijestolja o ovisnosti: Alkoholizam me doveo do duboke depresije

Foto: EPA

Glumac Kit Harington godinama se borio s alkoholizmom. Ispričao je da je, sve dok nije prestao piti, mrzio samog sebe te se s gađenjem gledao u ogledalo. Zvijezda serije Igra prijestolja rekao je za GQ Hype da je trijeznost na vrhu njegove liste najvećih postignuća.

"Doslovno bih prezirao samog sebe i ne bih bio ponosan ni na što", poručio je. Rekao je da ga je ovisnost dovela do duboke depresije sa suicidalnim mislima.

Zahvalan je što je "ugledao svjetlo"

Sve se to promijenilo 2019. godine kada se glumac prijavio na liječenje, samo nekoliko tjedana prije finala HBO-ove serije. Kit je prošao psihološko savjetovanje, kognitivno-bihevioralnu terapiju te je naučio meditirati. Zahvalan je što je "ugledao svjetlo" prije nego su mu se rodila djeca. Ima trogodišnjeg sina i jednogodišnju kćer sa suprugom Rose Leslie.

Imao je problema s mentalnim zdravljem

Podsjetimo, ranije je otkrio da se teško nosio sa slavom te je imao ozbiljnih problema s mentalnim zdravljem, a o svemu tome je progovorio u intervjuu za The Sunday Times. "Stvari koje su mi se dogodile otkada je serija završila, a koje su se događale tijekom snimanja, bile su prilično traumatične prirode i uključivale su puno alkohola", rekao je glumac.

U nekim trenucima se smatrao lošom osobom te je razmišljao da si oduzme život. "Prošao sam razdoblja prave depresije u kojima sam htio raditi svakakve stvari", otkrio je.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.