Klaunovidoktori razveselili djecu i starije u Petrinji: Dva sata pjesma nije stala

Foto: Press

U UTORAK 5. siječnja Crveni nosovi klaunovidoktori posjetili su vojarnu "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji u koordinaciji s Crvenim križem, koji je uputio apel da je ljudima s područja pogođenih potresom prijeko potrebna psihosocijalna pomoć.

"U Petrinju smo stigli noseći u sebi jednu veliku želju, a ta želja je bila da osmijeh prevlada i barem na trenutak skloni na stranu sve nedaće", javljaju iz Crvenih nosova.

 

U vojarni koju su posjetili smješteni su korisnici doma za starije i nemoćne u Petrinji, ljudi pretežito starije životne dobi koji su ostali bez svojih domova, ali smještena su i djeca sa svojim roditeljima.

"Druženje je započelo s ljudima starije životne dobi koji su jedva dočekali da im netko odsvira dobar stari evergreen, a ni puna dva sata kasnije pjesma nije stala. Glazba i osmijeh idu ruku pod ruku, a pogotovo kad se radi o pjesmama koje nas vraćaju u neke prošle radosne trenutke. Srca puna dragosti, oči pune suza, a u vojarni veseli žamor i odzvanjanje poznatih melodija koje su u svima probudile veselje. Dječji osmijesi posebno osnažuju i daju nadu svima jer vidjeti radosno dječje lice daje snagu da se suočimo sa svim izazovima i nikad nećemo prestati težiti tim velikim osmijesima na malim licima. Cilj naše posjete Petrinji bio je donijeti radost i smijeh u kriznim situacijama, pružiti psihosocijalnu i emocionalnu podršku ljudima koji su se našli u neizvjesnoj situaciji", rekli su iz Crvenih nosova.  

Narednih dana Crveno nosovi klaunovidoktori posjetit će i ostala krizna područja, a u petak 8. siječnja bit će u Sisku. U 16 sati u dječjoj igraonici u Sisku razveseljavat će tridesetak djece i roditelja. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.