Klepetan i Malena mijenjaju zakone: Libanon zbog njih ukida ubijanje ptica selica

Foto: FAH/www.featherismightierthanthesword.com

GOTOVO svi veći libanonski mediji prenijeli su poruku Stjepana Vokića, čovjeka iz Brodskog Varoša koji se četvrt stoljeća brine i Malenoj i Klepetanu, kojom moli libanonskog predsjednika Michela Aouna da spriječi ubijanje ptica selica iznad te zemlje. Tako je poruka došla i do libanonskog predsjednika, koji je istaknuo da je dirnut njome, ali i Klepetanovim perom koje je dobio. Na fotografiji koju je poslao iz predsjedničke palače pozirao je s perom, a kako pišu mediji, poduzeti su i prvi koraci u rješavanju ovog problema.

Svake godine iznad Libanona bude ubijeno više od dva milijuna ptica selica, a ovih dana pokrenuti su pregovori kako bi se taj problem riješio.

Na sastanku udruženja za zaštitu ptica i udruge lovaca te predsjednikove izaslanice dogovoreno je da će zajedno cijelu sezonu nadzirati aktivnosti lovaca, a vlada iz Bejruta poručila je da će najstrože kažnjavati prekršitelje.

Podsjetimo, Vokić je libanonskom predsjedniku pisao jer je između ostalih, Baš iznad Libanona poginuo je i hrvatski rodan Tesla iz Parka prirode Lonjsko polje koji je zbog promatranja bio označen GPS-om. Klepetan također prolazi nad Libanonom te mu je tako život u direktnoj opasnosti. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.