Oglas u Bestovju oduševio Hrvate: "Klinci iz kvarta pomažu penzićima"

Korisnike društvenih mreža oduševio je zanimljiv oglas koji je prije nekoliko dana podijelila Facebook stranica Radio Sveta Nedelja. Naime, Grga i Antonio, kojima se kasnije pridružio i David, iz Bestovja kraj Svete Nedelje odlučili su učiniti dobro djelo te pomoći umirovljenicima kojima je to potrebno. Objavili su oglas da pomažu starijim sumještanima.

"Mi smo klinci iz kvarta i pomažemo penzićima. Imamo 12 godina", piše u oglasu te se dodaje da mogu prošetati pse, pokositi travu, usisati, otići u trgovinu, baciti smeće, pomesti dvorište i oprati auto. Ostavili su svoje brojeve telefona i napomenuli da to mogu raditi samo vikendom jer su preko tjedna u školi. 

Kontaktirali smo njih i njihove roditelje kako bismo doznali odakle im ideja za ovako lijepu gestu.

"Došli smo na ideju da bismo mogli pomagati starim i nemoćnim osobama", rekao nam je 12-godišnji Grga.

"Grga i Antonio napisali su oglas, a kasnije im se priključio i prijatelj David", otkrila nam je Grgina mama i dodala: "Osim što su željeli pomoći starijima, htjeli su i malo zaraditi za džeparac. Bez dogovaranja unaprijed, dobili bi neku malu simboličnu cifru", objasnila nam je.

"Stalno su vani, tako su i dobili tu ideju"

"Antonija je nazvao netko, ali nije to ništa još točno dogovoreno. Danas smo čuli u školi da bi netko htio da mu se opere auto. To je još sve svježe. Tek su prošli tjedan stavili oglas, tako da se još ništa konkretno nije dogodilo", rekla nam je. 

Ona razumije i zašto je to oduševilo ljude. "Oni su dečki koji su stalno vani, vole provoditi vrijeme u šumi i penjati se po drveću. Zaista su 'zdrava' djeca, onako kako bi i trebalo biti. Pa, tako im je vjerojatno i došla ova ideja. Djeci koja stalno igraju PlayStation ovako nešto neće ni pasti na pamet. Stvar je, naravno, i odgoja. Spretni su s rukama, vole šarafiti i takve stvari raditi. Više vole to nego sjediti u kući", objašnjava. 

Na pitanje pomažu li dječaci u kućanskim poslovima, Grgina mama se nasmijala i našalila: "Evo, upravo sam ga natjerala da pospremi svoju sobu." No na kraju je zaključila: "Naravno da smo ponosni na njih."

"Malo je ovakve djece danas"

Ljude je iznenadio njihov potez jer, kako kažu, malo je ovakve djece danas. "Tako ohrabrujuće, gotovo za nepovjerovati. Hvala vam djeco, moje poštovanje", "Ovo vraća vjeru da još uvijek postoje djeca koja znaju i žele raditi", "Tako mali i razumni, svaka čast", nizali su se komentari. 

Mnogi su izrazili i zahvalu i poštovanje njihovim roditeljima. "Blago vašim roditeljima", "Svaka čast roditeljima na odgoju, rijetko se to viđa danas", pisali su. "Klinci iz kvarta, dođite na gratis šišanje", njihova gesta dirnula je i frizera jednog frizerskog salona. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.