Kralj Charles oprostio se od Maggie Smith: "Blistala je i na pozornici i izvan nje"

Foto: Profimedia

Britanski kralj Charles oprostio se od preminule glumice Maggie Smith.

"Moja supruga i ja smo bili duboko ožalošćeni kada smo saznali za smrt Maggie Smith. Dok se spušta zavjesa nad nacionalnim blagom, pridružujemo se svima u cijelom svijetu u sjećanju s divljenjem i privrženošću njezinim brojnim izvrsnim nastupima, njezinoj toplini i duhovitosti koje su blistale i izvan pozornice i na pozornici", napisao je kralj.

Objavio je sliku na kojoj razgovara s glumicom na dodjeli nagrada Ponos Britanije u londonskom hotelu Grosvenor House 31. listopada 2016.

Njegova majka, pokojna kraljica Elizabeta II., dala je Maggie 1990. godine titulu Dame Britanskog Carstva za zasluge u glumačkom svijetu.

Umrla je u bolnici

Podsjetimo, Maggie Smith umrla je u dobi od 89 godina, priopćila je njezina obitelj.

"S velikom tugom moramo objaviti smrt Dame Maggie Smith. Preminula je mirno u bolnici rano jutros, u petak, 27. rujna. Kao veoma privatna osoba, bila je s prijateljima i obitelji do samog kraja. Iza sebe ostavlja dva sina i petero unučadi pune ljubavi koji su shrvani gubitkom izvanredne majke i bake", stoji u izjavi njezinih sinova Tobyja Stephensa i Chrisa Larkina.

"Željeli bismo iskoristiti ovu priliku da zahvalimo divnom osoblju bolnice Chelsea and Westminster na brizi i beskrajnoj ljubaznosti tijekom njezinih posljednjih dana. Zahvaljujemo vam na svim vašim porukama i podršci i molimo vas da poštujete našu privatnost u ovom trenutku", dodali su.

Ova legendarna britanska glumačka ikona mlađim je generacijama najpoznatija po ulozi profesorice Minerve McGonagall u serijalu o Harryju Potteru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.