Kris Kristofferson govorio je o borbi s ovisnošću: "Nisam mislio da ću doživjeti 30."

Foto: EPA

KRIS Kristofferson, utjecajni američki pjevač, glumac i tekstopisac s nizom hitova, preminuo je u subotu u 88. godini. Kristofferson je uvijek otvoreno govorio o svojoj borbi s ovisnošću o alkoholu.

Obitelj mu je pomogla

U intervjuu za People 1998. godine Kristofferson je detaljno opisao kako ga je obitelj i želja da bude uz svoje voljene konačno motivirala da prestane piti. "Mislio sam da su svi ozbiljni umjetnici samodestruktivni. Da će svatko tko vrijedi živjeti na rubu", rekao je tada.

U kasnim 1960-im i ranim 1970-ima započeo je vezu s pjevačicom Janis Joplin. "Sviđao mi se njen smisao za humor. Tada sam puno pio... A ona je pokušavala prestati s heroinom", poručio je. Joplin je zatim umrla u 27. godini. "Uništilo me to", prisjetio se Kristofferson, ali je rekao da to još uvijek nije bilo dovoljno da ga uvjeri da prestane piti. "Kad sam nastupao, nisam mogao zamisliti ustati i raditi to bez alkohola", poručio.

Uloga koja mu je promijenila život

Ono što je doista pokrenulo njegov put prema trijeznosti bila je uloga u filmu A Star is Born iz 1976. godine, u kojem je glumio uz Barbru Streisand. Prema riječima glumca, gledanje vlastite scene smrti u filmu, s likom koji se borio s alkoholom, prisililo ga je da donese odluku o promjeni.

"Sjećam se da sam zamislio da bi to mogli biti moja žena i djeca koji plaču nad mojim tijelom. Prestao sam piti zbog toga. Nisam želio umrijeti prije nego što moja kći odraste", ispričao je. Nedugo nakon što je postao trijezan, upoznao je svoju suprugu Lisu Meyers 1982. godine. Par je zajedno dobio petero djece, a Kristofferson je već imao troje djece iz prethodnih brakova.

Razmišljajući o svom mirnom obiteljskom životu i domu na Havajima 1998. godine, Kristofferson je rekao: "Nikad nisam mogao zamisliti ovo. Nikad nisam mislio da ću doživjeti 30. godinu. Mogao sam umrijeti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.