IAKO je pire krumpir poprilično jednostavno jelo za napraviti, ponekad njegova priprema može poći po krivu. Nedovoljno kuhanje krumpira dovodi do grudica, a predugo kuhanje uzrokuje njihovo raspadanje i pretvaranje u juhu - što nitko ne želi, piše Daily Star.
Kako bi pire krumpir doveli do savršenstva, iskusni kuhari počeli su pisati savjete za njegovu pripremu na Redditu te su naveli najčešće pogreške koje ljudi rade i zbog kojeg on ne ispadne onako kako ste možda zamišljali.
Ne dodajete dovoljno masti
Sastojak za kojeg se mnogi kuhari slažu da je presudan u pravljenju kremastog pire krumpira je mast.
“Možete koristiti i druge masti, ali maslac bi trebao biti primarni izbor", napisao je jedan chef.
"Osim toga, dobar su izbor vrhnje i majoneza", dodao je.
Niste posolili krumpire
Začini su vrlo važni kada je kuhanje u pitanju, a pogotovo sol.
"Posoljeni krumpiri uvijek su ukusniji", istaknuo je chef.
Ne eksperimentirate s okusima
Kako biste svoj pire učinili ukusnijim, dodajte još jedno povrće. Tako ćete dobiti različite okuse, a jelo će možda čak postati i slađe.
"Volim pomiješati mrkvu i krumpir. Mrkva dodaje slatkoću i trebate dodati samo malo maslaca", rekao je kuhar.
Koristite mikser
Što se tiče gnječenja krumpira, postoji niz tehnika koje možete isprobati. Bez obzira na to koristite li drobilicu, vilicu ili čak samo ruke, cilj je isti - napraviti pire bez grudica.
Međutim, kuhari preporučuju izbjegavanje korištenja miksera.
"Bolje je da koristite gnječilicu. Tako ćete dobiti glatku smjesu", rekao je chef.