Lady Gaga snimila spot u Louvreu

Screenshot: YouTube

Novi videospot pop zvijezde Lady Gage, snimljen u Louvreu početkom rujna, može se od srijede pogledati na internetu, u povodu početka prikazivanja filma Joker, u kojem ona glumi, te otvaranja izložbe posvećene ludama u umjetnosti. U videospotu koji se može vidjeti na profilima Louvrea i pjevačice na Instagramu i TikToku, ona šeće muzejom izvodeći pjesmu napisanu tim povodom, odjevena u kratku haljinu i tenisice, s kratkom crvenom perikom na glavi.

Umjetnica, koja je ljetos svojim nastupom obilježila otvaranje Olimpijskih igara u Parizu, a čiji novi album Harlequin, povezan s tim filmom, izlazi u petak, šeće muzejom noću sve do Mona Lise. Dobro je promotrivši, nacrta joj ružem osmijeh na staklu koje je štiti. Potom se okrene prema kameri i na licu joj se vidi suza.

Film će s prikazivanjem početi u listopadu

Na pitanje u vezi tog postupka koji evocira vandalizam počinjen zadnjih mjeseci u nekoliko muzeja na poznatim slikama, među kojima i na Mona Lisi, Louvre je istaknuo da je ta scena "čista fikcija", zamišljena kao "hommage" liku Jokera i Leonarda da Vincija. "Louvre se udružio sa studijom Warner Bros Pictures koji je producirao video, u suradnji sa zvijezdom", rekli su iz muzeja za AFP.

Muzej je time obilježio otvaranje sezone izložbom posvećenom ludama, među kojima je i Joker, koje se često mogu vidjeti na slikama od 13. do 16. stoljeća, te početak prikazivanja filma Joker: Ludilo u dvoje s Joaquinom Phoenixom i Lady Gagom. Film se u svijetu počinje prikazivati u prvom tjednu listopada.

I ranije se snimali spotovi u Louvreu

Louvreu to nije prvi put da surađuje s glazbenim zvijezdama. Godine 2016. Will.i.am je snimio spot s animiranim muzejskim slikama pod nazivom Mona Lisa smile. Godine 2018. Beyoncé i Jay-Z snimili su u muzeju spot Apeshit, uključujući sliku Brodolomci s fregate Meduze, kojim su željeli istaknuti jednakost kultura i mjesto crnaca u povijesti umjetnosti.

Muzej je nedavno objavio i slike privatnog posjeta Celine Dion, prije njezina nastupa na Olimpijskim igrama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.