Legendarni Drago Diklić nastupio u rasprodanom Lisinskom

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Drago Diklić, legenda hrvatske zabavne glazbe, nastupio je u Lisinskom uz orkestar i goste.

Koncert je bio rasprodan, a među posjetiteljima je bilo i onih koji Diklića pamte s početka karijere, ali i onih koji nisu bili ni rođeni dok je Drago bio na vrhuncu.

Realizirao prvi doček na Trgu

Rođen u Sinju 1937., Drago s roditeljima dolazi u Zagreb 1941. gdje u zagrebačkom kvartu Trnje odrasta i provodi najveći dio svojeg života. Uočivši talent za glazbu već u ranim dječačkim godinama, majka ga upisuje u glazbenu školu prof. Elly Bašić kao najmlađeg učenika na studij violine kod profesora Stjepana Šuleka.

1954. se počeo baviti jazzom i zabavnom glazbom i nastupati u mnogim popularnim sastajalištima mladeži u gradu Zagrebu. Skladateljskim se radom počinje baviti 1963., a skladbe iz tog razdoblja Još samo večeras i Oprosti volim te, za koje dobiva nagrade na festivalima Zagreb '63. i Opatija '63., postaju među najpopularnijim zabavnim melodijama toga vremena.

Dobitnik je odličja predsjednika Republike Hrvatske za umjetnički rad Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića, Nagrade grada Zagreba te nagrade za glazbu Josip Slavenski, nagrade Skupštine grada Zagreba Srebrna ptica, nagrada Hrvatskog društva skladatelja Zlatna nota i Zlatni Zagrebfest, kao i mnogih drugih nagrada iz područja kulture i sporta. 

Inicirao je, organizirao i realizirao prvu najveću zabavno-glazbenu novogodišnju priredbu grada Zagreba - doček nove godine (1988.) na Trgu bana Jelačića (tada Trgu Republike), koja je postala tradicionalna središnja novogodišnja priredba glavnog grada. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.