Luksuzne jahte osnivača WhatsAppa usidrene u blizini Dubrovnika

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Profimedia

Nebula i Moonrise, luksuzne jahte milijardera i osnivača WhatsAppa Jana Kouma, usidrene su u Cavtatu. 

Moonrise je izgrađen 2020. godine u nizozemskom brodogradilištu Feadship. Dug je 99 metara te ima osam kabina. Može primiti 16 gostiju i 32 člana posade. Vrijedan je 220 milijuna dolara.

Prema podacima na stranici Boat International, Nebula je izgrađena kao prateći brod za jahtu Moonrise. Izgrađena je u Španjolskoj krajem 2021. godine i duga je 68 metara. Može primiti osmero gostiju i 10 članova posade.

Jan Koum prije deset dana stigao u Hrvatsku

Podsjećamo, Jan Koum stigao je u Hrvatsku prije deset dana. Nedavno je organizirao zabavu u povijesnom zdanju samostana na Lopudu. Na zabavi se pojavila probrana elita, a pjevao im je Sam Smith. Potom je prisutne zabavljao i njemački DJ i producent Steffen Linck, poznatiji kao Monolink. 

48-godišnji milijarder ukrajinskog podrijetla svoje je bogatstvo stekao prodajom WhatsAppa Facebooku 2014. godine za 19.3 milijarde dolara, a poznat je i kao veliki ljubitelj luksuznih automobila te ima jednu od najvećih kolekcija Porschea na svijetu sa stotinu automobila. 

Ne voli kad ga nazivaju poduzetnikom

Koum ne voli kada ga nazivaju poduzetnikom te je jednom prilikom objavio na Twitteru: "Sljedeća osoba koja me nazove poduzetnikom dobit će udarac u lice od mog tjelohranitelja." Naime, Koum smatra da poduzetnike pokreće želja za zaradom te je izjavio da samo želi stvarati korisne proizvode. Njegovo se bogatstvo procjenjuje na 13 milijardi dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.