Miach objavila novu pjesmu Iluzija, spot je već u YouTube trendingu

Foto: Ana Cindrić

Nakon što je oduševila publiku debitantskim albumom Insomnia s kojeg su se istaknuli singlovi Led i Tempo, zagrebačka glazbenica i autorica Miach predstavlja novu autorsku pjesmu. Kao novi solo autorski singl donosi pjesmu Iluzija, čiji prateći videospot je u manje od 24 sata od objave ušao u YouTube Trending u Hrvatskoj.

"Ovo mi je dosad možda bio i najzabavniji proces izrade pjesme jer je išao skroz prirodno i nismo ništa uzimali preozbiljno, već smo pustili da pjesma ima svoj zaigrani vibe, barem što se tiče teksta", objašnjava Miach o novom singlu, koji uz nju autorski i producentski potpisuje Mihovil Šoštarić - Lockroom.

Prateći videospot kreirao je uigrani dvojac i njeni stalni suradnici - Luka Matković i Ana Cindrić, a o ponovnoj suradnji otkriva: "Ovo nam je već peti videospot na kojem surađujemo. Oduševljena sam njihovim radom i vjerujem da ćemo zajedno snimati još dugi niz godina." Styling potpisuje Marcela Vrček, šminku Dora Rešetar, a hair-styling Fran Brunović.

Pažnju privukla hitovima NLO, Led, Fantazija...

Od svojeg prvog nastupa na festivalu Lil Drito u rujnu 2022. godine do danas Miach se spojem glazbenog, modnog i vizualnog izričaja oblikovala u jednu od vodećih "it" djevojaka nove generacije domaće glazbene scene. Pažnju šire javnosti zaokupila je singlom NLO ft. Hiljson Mandela, a zatim oduševila publiku i debitantskim albumom Insomnia, objavljenim u studenom 2023. godine, u izdanju diskografske kuće yem.

Početkom ove godine našla se i na prvom mjestu Billboard Croatia Songs ljestvice, kao gošća u Gršinom singlu Fantazija, a njezin singl Led također je u tom periodu zauzeo Top 25 poziciju. U njezinoj dosadašnjoj karijeri dosad se ističu i priznanja u obliku nagrada Cesarica i Porin.

U ožujku ove godine održala je i rasprodani prvi samostalni koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture. Prethodnih nekoliko mjeseci održala je i niz festivalskih i samostalnih nastupa diljem Hrvatske, među kojima su festivali Zagreb Beer Fest, Drito X, Graffiti na gradele i Beat na moru, koncerti u Zadru, Splitu, Primoštenu, Rovinju, kao i nastup u pulskoj Areni, kao support act koncertu Jasona Derula.

U narednim tjednima nastupit će u Makarskoj, Karlovcu i Sisku, a slijedi i njezin prvi nastup u Beogradu, 6. rujna u klubu Barutana, zajedno s glazbenicama Jymenik i tam, s kojom je nedavno ostvarila suradnju u zajedničkoj pjesmi Vanilla Sky.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.