Michael Douglas: Prosvjednicima protiv Izraela je ispran mozak

Foto: EPA

Glumac Michael Douglas sastao se s izraelskim predsjednikom Isaacom Herzogom i sugerirao da su mnogi pro-palestinski prosvjednici u američkim sveučilišnim kampusima bili podvrgnuti "ispiranju mozga", piše Euronews.

Oscarom nagrađeni glumac i producent Michael Douglas posjetio je izraelski kibuc koji je 7. listopada pogođen u napadu Hamasa koji je pokrenuo krvavi rat izraelske države protiv islamske militantne skupine. Douglas se sastao s članovima kibuca Be'eri i posjetio spaljene kuće uništene u napadu 7. listopada. Be'eri je bio među najteže pogođenim zajednicama, s otprilike 100 ubijenih ljudi, a 30 ih je uzeto kao taoci.

Douglas je rekao da je upoznao obitelji talaca, te je posjetio mjesto glazbenog festivala na kojem je ubijeno preko 300 ljudi. Susreo se i s izraelskim predsjednikom Isaacom Herzogom koji je glumcu poklonio izraelsku ogrlicu s pločicom i broš žute vrpce — simbole solidarnosti s taocima koji su ostali u Hamasovom zatočeništvu.

Šokiran je prosvjedima protiv Izraela

“Vrlo je teško vrijeme. Osjećate dubok šok cijelog ovog iskustva", rekao je Douglas, izrazivši nadu da će taoci uskoro biti oslobođeni. "Samo smo sretni što smo ovdje u znak podrške Izraelu i što možemo s vama podijeliti činjenicu da je Amerika definitivno vaš saveznik kao što je naš predsjednik podijelio s vama. Samo se nadam da će posljednji pregovori biti postignuti i da će se taoci uskoro vratiti", dodao je .

Tijekom svog sastanka s Herzogom, Douglas je također spomenuo osjećaj "velikog šoka" od vala propalestinskih, anti-izraelskih prosvjeda koji su preplavili američke sveučilišne kampuse od 7. listopada do danas. Glumac se obrušio na propalestinske prosvjednike u kampusima,  sugerirajući da su mnogi bili podvrgnuti "ispiranju mozga".

"Kada pokušate razgovarati s mnogima od njih, nema obrazovanja, nema znanja", rekao je Douglas.

Douglas je posljednji u nizu američkih slavnih osoba i političara koji su posjetili Izrael i obišli južno područje u blizini granice s Gazom od 7. listopada. Komičar Jerry Seinfeld nedavno je opisao svoje putovanje kao "najsnažnije iskustvo u svom životu", dok je komičarka Amy Schumer također je bila uključena u kampanje na društvenim mrežama kako bi potaknula oslobađanje talaca koji su još uvijek u zatočeništvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.