Mirror se raspisao o hrvatskom otoku koji se prodavao za 13 milijuna eura: "Čudo"

Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Shutterstock

"Nedaleko od hrvatske obale nalazi se prilično neobičan otok u obliku srca koji vole Beyonce, Jay-Z i Michael Jordan", započeo je britanski Mirror jedan od svojih posljednjih članaka u kojem su se raspisali o otoku Galešnjaku.

"Otok Galešnjak, poznat i kao Otok ljubavi, prvi je po neobičnom obliku zabilježio Napoleonov kartograf Charles-François Beautemps-Beaupré, koji ga je 1806. uvrstio u svoj atlas dalmatinske obale", piše u nastavku teksta. Dodaju kako je ovaj otok postao popularan zbog svog jedinstvenog oblika. 

"Iako na Galešnjaku nema hotela, vila ili restorana, celebovi često tamo odlaze sa svojim jahtama kako bi se odmorili daleko od gužve. No ovo zemljopisno čudo možete posjetiti čak i ako niste superbogataš s vlastitom jahtom", piše Mirror. "Otok Galešnjak također je idealan za zaruke i intimna vjenčanja", dodaju.

Inače, Brightside je Galešnjak uvrstio i na svoj popis 20 svjetskih čuda. Znanstvenici s Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru 2019. su otkrili da su na njemu prije više od 7000 godina živjeli ljudi. Lani je proglašen jednom od najromantičnijih destinacija svijeta.

Bio na prodaju

Iste, 2023. godine je na Index Oglasima osvanuo oglas za prodaju dijela otoka. Prvotna cijena bila je 10 milijuna eura, a nekoliko mjeseci kasnije se otok prodavao za 13 milijuna eura.

"Otok u obliku srca koji ima cca 142.000 m2, od kojih je na prodaju dio s nešto više od 30.000 m2, koji je u jednom komadu i rasprostranjuje se na više od 500 metara obale! S ovom nekretninom možete napraviti stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti s jahtama poput Beyonce i Jay Z-ja (Beyonce je čak jednom prilikom slavila svoj rođendan tu), Jeffa Bezosa, Michaela Jordana itd.", stajalo je u oglasu koji više nije aktivan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.