Mračna strana života balerine s farme koju prate milijuni na TikToku

Foto: Instagram

Društvenim mrežama posljednjih dana kruži priča o bivšoj balerini koja mnoge nije ostavila ravnodušnima. U The Timesu je objavljen članak o njezinom životu, a mnogi dijelovi postali su poprilično kontroverzni. Naime, Hannah Neeleman trenutno je najpoznatija tzv. "tradwife", odnosno tradicionalna žena koja je prihvatila ulogu majke, supruge i kućanice. Ima TikTok profil s gotovo osam milijuna pratitelja.

Tko je Hannah Neeleman?

Nekadašnja balerina školovana na Juilliardu, jednoj od najprestižnijih umjetničkih škola u SAD-u, odrasla je kao pobožna Mormonka i sada živi na farmi koja se zove Ballerina Farm. U svojim objavama često prikazuje kako priprema jela koristeći sastojke iz svog vrta da bi nahranila veliku obitelj. Imaju životinje, piju sirovo mlijeko te ne kupuju prerađenu hranu.

Tko je njezin suprug?

Daniel Neeleman, koji također dijeli mnogo sadržaja o životu na farmi, nekada je bio direktor sigurnosne tvrtke u vlasništvu njegova oca, a sada je vlasnik ove farme. Daniel je također odrastao u mormonskoj obitelji, jedan je od devetero djece, a njegov otac je milijarder David Neeleman, osnivač zrakoplovne kompanije JetBlue. Hannah i Daniel upoznali su se na košarkaškoj utakmici na fakultetu, a svoj prvi spoj imali su u avionu.

Njihova ljubavna priča

Daniel je saznao da će Hannah letjeti kompanijom njegovog oca iz njihovog rodnog grada za New York te je uspio osigurati sjedalo pored nje. Nakon što su počeli izlaziti Hannah mu je naglasila da ne želi brak još barem godinu dana kako bi mogla završiti Juilliard. Daniel joj je, prema članku, rekao da to neće funkcionirati i da se moraju odmah vjenčati. Dva mjeseca nakon prvog spoja Hannah i Daniel su se vjenčali. Tri mjeseca kasnije, Hannah je zatrudnjela i postala "prva studentica Juilliarda u modernoj povijesti koja je zatrudnjela".

Obitelj i život na farmi

Par ima osmero djece: Henryja (12), Charlesa (10), Georgea (9), Frances (7), Loisa (5), Marthu (3), Mabel (2) i Floru (6 mjeseci). Javno su izjavili da prepuštaju trudnoću "molitvi i božjoj volji" te ne koriste kontracepciju.

Zašto je postala poznata?

Nakon što je u siječnju nastupila na natjecanju ljepote, samo dvanaest dana nakon porođaja, Hanin već veliki profil značajno je porastao. Mnogi pratitelji bili su fascinirani videozapisima o njezinom životu na farmi i odgajanju osmero djece. Osim obiteljskog života, Hannah koristi društvene mreže za dijeljenje priča o porođajima bez epiduralne, što je također postalo kontroverzna tema.

Članak koji je podigao prašinu

@inroyalnews Not my normal content but an interesting story nonetheless. Ladies & gents, Hannah Neeleman aka #ballerinafarm let me know your thoughts on her and her husband #danielneeleman ! #hannahneeleman #julliard #ballet #mormon #davidneeleman #thetimes #iketurner #tinaturner ♬ original sound - InRoyalNews

Nakon objave članka koji je prikazivao njezin život, mnogi su izrazili zabrinutost, pitajući se je li zaista sretna svojim životom na farmi. Mnogi vjeruju da se odrekla karijere i života da bi slijedila Danijelove zahtjeve. Članak također spominje da je Hannah željela pretvoriti malu štalu na imanju u vlastiti plesni studio, ali umjesto toga štala je postala učionica za njihovu djecu.

Mnogima je zasmetalo što Hannah sama čuva djecu bez pomoći dadilje, iako bi je mogli priuštiti, te ističu da je to također Danijelov zahtjev. Još jedan dio članka raspravlja da "ponekad Hannah postane toliko iscrpljena da ne može ustati iz kreveta tjedan dana", što drugi ističu kao dokaz da joj je potrebna veća podrška u kući.

@lionhearttarot8 #ballerinafarm #abusiverelationship #abusiverelationshipawareness #domesticabuse #narcissisticabuse #narcissisticrelationship #narcissism #toxicrelationships #emotionalmanipulation #abuse ♬ original sound - 🧿 Jessie Schreier 🧿
@pickle_plants The article made me feel sad & concerned for #ballerinafarm #tradwives #ballerinafarms #thetimes #news #controlling #greenscreen ♬ original sound - Christina

Reakcije na društvenim mrežama

@hannal.ballerinafarm ❤️❤️❤️ #foryou #ballerinafarm ♬ original sound - hannal.ballerinafarm

Na društvenim mrežama mnogi ističu da Daniel kontrolira Hanin život te da ona nije sretna ni ispunjena. Širi se i video u kojem Hannah otvara Danijelov poklon za rođendan – pregaču za sakupljanje jaja. Hannah nije izgledala oduševljeno, a mnogi su istaknuli njegovu reakciju kao primjer njegove kontrole nad njom.

@megannicolle87 That article was a hard read #ballerinafarms #nyt #jetblue #mormons #fypage ♬ original sound - Megan Nicolle

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.