Najluđe stvari koje se mogu naručiti s kineskih webshopova. Neke je teško opisati

Foto: Temu/Shein/Aliexpress

Europska unija radi na uvođenju carina na jeftine proizvode kupljene preko kineskih internetskih trgovaca, uključujući Temu, Shein i AliExpress, izvijestio je Financial Times. Prema važećim propisima EU, pošiljke kupljene online u zemljama izvan EU ne podliježu carini ako im vrijednost ne prelazi 150 eura. Europska komisija predložit će do kraja mjeseca ukidanje tog limita. 

>>EU će uvesti carine na robu s AliExpressa, Temua, Sheina...

Naime, kupcima u EU stigle su lani iz svijeta dvije milijarde pošiljki deklarirane vrijednosti manje od 150 eura. Temu, Shein i AliExpress izuzetno su popularni i u Hrvatskoj. Kupcima su na ovim platformama dostupne različite stvari - od odjeće, obuće, šminke, namještaja, nakita, stvari za kuhinju, kupaonicu, igračke, torbe, biljke, stvari za kućne ljubimce, za djecu... Mnogi bi se složili da se na ovim platformama može pronaći doslovno sve što zamislite.

Nude se i stvarno lude i bizarne stvari koje su većinom doista neobjašnjive. Pronašli smo nekoliko takvih i najbolje da sami procijenite bi li vam bile potrebne ili ne. Evo o čemu je riječ.

Možete kupiti i krila.

Doista nevjerojatna maska.

Ništa bez lutki na napuhavanje...

Ovo bi trebala biti sprava za vježbanje čeljusti...

Ovo je jastuk... Doista neobičan.

A možete kupiti i zube.

Još malo muških tangi...

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.