Najpoznatiji simbol Igre prijestolja prodan je na aukciji za 1.3 milijuna eura

Foto: Press

Kultno željezno prijestolje iz hit serije Igra prijestolja prodano je na aukciji za malo više od 1.3 milijuna eura, prenosi AP News. Rasprodaja je trajala tri dana, a u ponudi su bili i legendarni kostimi, oružje i drugi predmeti iz serije. Aukciju je organizirala američka aukcijska kuća Heritage Auctions sa sjedištem u Dallasu u Teksasu.

Korišteno je za promotivne turneje

Željezno prijestolje koje ima dimenzije otprilike 165 cm x 218 cm x 160 cm i teži oko 140 kilograma korišteno je za promotivne turneje diljem svijeta. Izrađeno je od originalnog plastičnog prijestolja koje je korišteno kao zaslon s obojenim metalnim završetkom i ukrasima od dragulja, kako bi podsjećao na drške nekadašnjih kraljevskih mačeva.

"Željezno prijestolje je prijestolje osvajača, napravljeno od mačeva poraženih neprijatelja, simbol osvajanja", rekao je tvorac Igre prijestolja.

"Nedvojbeno jedno od najpoželjnijih predmeta u pop kulturi, može mu parirati samo zapovjedna stolica kapetana Kirka iz Zvjezdanih staza. Željezno prijestolje također je najpoželjniji predmet u fantazijskom epu Georgea R.R. Martina i katalizator cijele povijesti osvajanja i želje za osvajanjem", izjavio je glasnogovornik aukcijske kuće Heritage.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.