Najveća pop zvijezda današnjice postala najbogatija glazbenica na svijetu

Foto: EPA

Taylor Swift je službeno postala najbogatija samoostvarena glazbenica na svijetu s procijenjenom neto vrijednošću od 1.6 milijardi dolara.

Tu je vijest potvrdio Forbes, naglasivši da je američka pjevačica postala milijarderka nakon velikog uspjeha njezine prošlogodišnje turneje Eras Tour. Taylor je tako prestigla Rihannu, čije se bogatstvo procjenjuje na 1.4 milijarde dolara. 

"Njezino bogatstvo uključuje 600 milijuna dolara od turneja i tantijema, 600 milijuna dolara od vrijednosti njenog muzičkog kataloga i 125 milijuna dolara od ulaganja u nekretnine", navodi Forbes. Uz titulu najbogatije glazbenice, Taylor se sada nalazi na drugom mjestu na ukupnoj listi najbogatijih glazbenika, odmah nakon Jay-Z-ja, čije se bogatstvo procjenjuje na 2.5 milijardi dolara.

Zaradila milijardu isključivo zbog pisanja i izvođenja pjesama

Taylor Swift, prema Forbesu, razlikuje se od ostalih milijardera jer svoje bogatstvo nije akumulirala profitabilnim sporednim poslovima, poput kozmetičkih marki i modnih linija. Swift je prva glazbenica koja je probila magičnu brojku od milijardu dolara isključivo zahvaljujući pisanju i izvođenju pjesama.

Godine 2020. njezina neto vrijednost je bila procijenjena na 365 milijuna dolara, što znači da je prikupila više od 1.2 milijarde dolara u posljednje četiri godine.

Time ju lani proglasio osobom godine

Taylor Swift je najveća pop zvijezda na svijetu. Časopis Time lani ju je proglasio osobom godine.

"Ovo je najponosniji i najsretniji trenutak u mom životu. I ovo je najkreativnija, najispunjenija i najslobodnija faza mog života", rekla je Taylor nakon objave da je upravo ona osoba godine. Swift je pobijedila u konkurenciji širokog spektra finalista, uključujući Barbie, bivše tužitelje bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i britanskog kralja Charlesa III.

Taylor Swift je zaradila slična priznanja od časopisa People, koji ju je proglasio Najintrigantnijom osobom godine 2023. godine. Njezina vještina pisanja pjesama i poslovni njuh čak su potaknuli pokretanje kolegija o njoj, uključujući one na sveučilištima Stanford, California, Berkeley i Harvard.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.