Ovi sportaši s Olimpijskih igara u Parizu najveće su zvijezde na internetu

Foto: Instagram/TikTok/Profimedia

AKO PITATE ekipu na društvenim mrežama, ovo su najveći pobjednici ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu. 

Ilona Maher

@ilonamaher When in Paris@Olympics @paris2024 ♬ original sound - Ilona Maher

 

Ilona Maher bila je zvijezda i prije nego što su Igre počele. Samo na TikToku imala je dva milijuna pratitelja, a podjednako toliko i na Instagramu. 

Zamolila je umirovljenog NFL-ovca Jasona Kelceja da bude "super navijač" američkog ženskog ragbi tima, a Kelce je pristao i na utakmici protiv Australije pojavio se noseći havajsku košulju s njezinim likom. Tada su osvojili broncu, prvu koju je SAD osvojio u tom sportu. 

No nove generacije osvojila je promicanjem tjelesne pozitivnosti. I dok oni konzervativniji vjerojatno preokreću očima na sam spomen tog termina, Maher je to odradila sa stilom. Naime, nakon što je jedan od komentatora pretpostavio da je indeks njezine tjelesne mase 30 (što je tehnički pretila osoba), Maher je odgovorila i nije mu ostala dužna. 

"Da, imam BMI od 30", rekla je u TikTok videu: "Smatraju to prekomjernom težinom. No, nažalost, ja idem na Olimpijske igre, a ti ne."

Kim Yeji i Yusuf Dikec

@chagcc Theyre so cold #kimyeji #yusufdikec #olympics ♬ beyonce Haunted - C

Nema šanse da ovo dvoje niste zatekli u barem jednom od memeova koji se ovih dana mahnito šire društvenim mrežama. 

Iako južnokorejska sportašica Kim Yeji nije osvojila zlato u disciplini gađanja zračnim pištoljem na 10 metara za žene, osvojila je divljenje zbog svoje više nego očite iskuliranosti.

Snimka Kim kako stoji mirno i puca na natjecanju u svibnju proširila se internetom, a ekipa masovno ističe njezinu "auru" (ako vam nije jasno, ne brinite, niste jedini, samo to pročitajte kao "cool"), dok TikTok objave skupljaju milijune pregleda.

No daleko veću pažnju privukao je turski strijelac Yusuf Dikec koji izgleda kao nečiji tata koji je bio u prolazu pa se odlučio iskušati u streljaštvu. Nastupio je bez specijalizirane opreme i s rukom u džepu. Osvojio je srebro, prvu medalju svoje zemlje u streljaštvu.

Ovaj 51-godišnji olimpijac pojavio se u bezbroj memeova i teško je uopće istaknuti koji je bio najbolji. Od svima jasnih referenci na poznate filmove kao što su Pakleni šund i Leon Profesionalac do mreža u Japanu gdje je trendao kao "Free to Play Uncle", referenca na mnoge "besplatne" videoigre koje promoviraju mikrotransakcije. 

Giorgia Villa

Svi smo navikli na sportaše koji imaju sponzorske ugovore, koji su često izravno povezani sa sportom kojim se bave. To mogu biti sportska oprema, tenisice ili sportski napici, ali talijanska gimnastičarska Giorgia Villa pobijedila je u ovoj utrci. Nju sponzorira Parmigiano Reggiano sir.

Villa, 21-godišnjakinja iz Ponte San Pietra, pomogla je svojoj ekipi da osvoji srebro u ekipnom višeboju. No stare fotografije iz reklamne kampanje iz 2021. godine s Parmigiano Reggianom stvarno su je istaknule. U reklami Villa nosi svoj triko i drži veliki kotač sira na gimnastičkoj prostirci. Na drugoj slici radi špagu na četiri kotača sira.

U objavi na društvenim mrežama, Villa je sir nazvala svojim "najboljim prijateljem". Slike su ovaj tjedan postale viralne s mnogima koji su na društvenim mrežama izjavili da žele postati sportaši samo zbog nade da bi mogli dobiti takvog sponzora.

Adidas je na Instagramu surađivao s Villom, rekavši da je ušla u povijest. No fanovi su željeli samo jednu stvar - sir. 

Villa i njezin tim ušli su u povijest kada su osvojili srebro, prvu medalju Italije u tom događaju od 1928. Brazil je osvojio svoju prvu ekipnu medalju u tom događaju ikada, uzevši broncu.

Gianmarco Tamberi

@aizararaimbek A cute and romantic moment from the Italian team #olympics #paris2024 #gianmarcotamberi ♬ original sound - Zara Raimbek - Olympics 🗞️

Još jedan Talijan osvojio je internet. Ovog puta radi se o talijanskom skakaču u vis Gianmarcu Tamberiju koji je na naslovnice dospio i prije nego što su natjecanja počela. Nakon ceremonije otvaranja prošlog tjedna objavio je ispriku svojoj supruzi jer je izgubio vjenčani prsten u Seini tijekom ceremonije otvaranja.

Tamberi je stajao na pramcu talijanskog tima, mašući zastavom svoje zemlje i nesvjesno izgubio vjenčani prsten koji je upao u rijeku.

"Žao mi je, ljubavi, jako mi je žao", napisao je svojoj supruzi Chiari u objavi na društvenim mrežama nakon što je shvatio da je izgubio prsten.

"Ako se to moralo dogoditi, ako sam morao izgubiti ovaj prsten, ne mogu zamisliti bolje mjesto", napisao je i dodao da će prsten "zauvijek ostati na dnu rijeke u Gradu Ljubavi" te sugerirao i njoj da također baci prsten. 

Naravno, svi su bili oduševljeni, a posebno supruga koja je napisala: "Samo ti bi mogao ovo pretvoriti u nešto romantično."

Henrik Christiansen

@mothershipsg what's cookin' in the Olympics village #olympics #muffin #food #paris2024 #parisolympics2024 ♬ Carmen Habanera, classical opera(1283412) - perfectpanda

Norveški plivač Henrik Christiansen u Parizu je službeno zbog sporta, ali ako malo proučite TikTok profil ovog 27-godišnjaka, lako biste mogli doći do zaključka da je tamo zbog čokoladnih muffina. 

Objavio je 13 videa o slasticama, od onih u kojima im se iskreno divi do referenci na Netflixovu skeč komediju I Think You Should Leave, u kojoj natjecatelj reality showa sudjeluje samo zbog zip-linea.

"Tražim čokoladne muffine na Olimpijadi, ali prilično sam siguran da ih je norveški plivač sve pokrao", napisao je pomoćnik na Igrama u Parizu preko videa izbora u blagovaonici.

U komentaru na tu objavu Christiansen je napisao: "Nikada ih nećete pronaći."

Anthony Ammirati

Francuz Anthony Ammirati dao je potpuno novo značenje izrazu "skakač s motkom". Naime, 21-godišnjak je postao viralna senzacija nakon što je njegovo spolovilo zapelo za letvicu i srušilo je. 

Nije uspio izboriti finale na Olimpijskim igrama, ali što se interneta tiče, pobijedio je. 

Njegove je kvalitete primijetila i stranica za odrasle CamSoda, koja mu je ponudila ugovor vrijedan 250.000 dolara (229.000 eura) u zamjenu za 60-minutni webcam show. 

"Da je bilo po mom, nagradio bih te za ono što su svi drugi vidjeli, tvoj talent ispod pojasa. Kao ljubitelj aktivnosti usmjerenih na međunožje, rado bih ti ponudio do 250.000 dolara u zamjenu za 60-minutni show putem web kamere, u kojem pokazuješ svoje atribute, bez prečke, naravno", poručio je Daryn Parker, potpredsjednik CamSode. 

Snoop Dogg i Flavor Flav

U redu, nije sportaš, ali Snoop Dogg u ovoj je fazi neodvojiv od Olimpijskih igara. 

Za početak, nosio je baklju na otvaranju, što je samo po sebi pobjeda na bezbroj razina. Od tada je odmah krenuo s prisustvovanjem Igrama, noseći majice s raznim sportašima iz američkog tima i družeći se s trenutnim i bivšim olimpijcima (uključujući Michaela Phelpsa), a njegove face postale su neizbježan dio brojnih memeova.

I reper Flavor Flav je postao ultimativni navijač. Sponzorirao je američki ženski vaterpolski tim nakon što je igračica Maggie Steffens podijelila objavu na Instagramu u kojoj je spomenula da mnogi olimpijci moraju raditi više poslova kako bi podržali svoje sportske karijere.

On i suosnivač Reddita Alexis Ohanian također su pomogli atletičarki Veronici Fraley da plati stanarinu nakon što je objavila da ima poteškoća s plaćanjem samo dan prije natjecanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.