Ne volite glačati? Donosimo pametno rješenje koje će vam uštedjeti živce i vrijeme

Foto: Pexels

Sadržaj nastao u suradnji s: Haier 

ZAMISLITE scenarij u kojem se budite i ponovno vas čeka ona ista hrpa rublja koju trebate glačati, a već ste tu obvezu odgodili prethodnog dana. Ako vam je ovaj scenarij problem i prepoznajete se u njemu, niste jedini. 

Prema istraživanju koje je provela agencija za istraživanje tržišta Ipsos, čak 65 posto Hrvata priznaje da izbjegava glačanje kad god je to moguće. Ovo istraživanje također otkriva da 70 posto ispitanika smatra da je glačanje jedan od najdosadnijih kućanskih poslova. Internet je pun savjeta kako skratiti muke pri kućanskim poslovima, a neka rješenja sežu još iz davnina. 

Naime, prije nego što su moderne tehnologije preuzele našu svakodnevicu, postojale su ideje poput one da je potrebno objesiti odjeću odmah nakon pranja kako bi se osušila bez nabora ili se čak sugeriralo zamrzavanje odjeće kako bi se smanjila potreba za glačanjem. Ova rješenja često su bila nespretna za izvedbu i nisu uvijek davala željene rezultate.

Foto: Pexsels 

Jedan od najpoznatijih trikova bio je korištenje pare iz tuša. Odjeća bi se objesila u kupaonicu dok se tuširate, a para bi pomogla izravnati nabore. Iako ovaj trik može pomoći u nekim situacijama, nije praktičan, posebno za one koji žive u malim prostorima ili dijele kupaonicu s drugima. Dodatno, metoda nije ni učinkovita za sve vrste tkanina.

Tehnologija umjesto starih trikova

Naše bake su imale mnogo kreativnih načina za održavanje odjeće bez nabora. Primjerice, često su koristile mješavine octa i vode koje su prskale na odjeću prije sušenja. Ovaj postupak je pomogao omekšati tkanine i smanjiti nabore.

Danas, zahvaljujući napretku tehnologije, više nije potrebno koristiti ove stare trikove. Moderne perilice i sušilice rublja nude rješenja koja ne samo da sprječavaju nabore već i olakšavaju cijeli proces pranja i sušenja odjeće.

Jedan od vodećih inovatora u ovom području je Haier sa svojom X Series 11 perilicom rublja. Ova perilica nije samo najbolji proizvod u svojoj kategoriji već nudi niz naprednih značajki koje čine njegu rublja jednostavnijom i učinkovitijom.

Perilica koja radi za vas 

Haier X Series 11 perilica rublja koristi Ultra Fresh Air tehnologiju koja održava odjeću svježom i čistom do 12 sati nakon završetka ciklusa. Ova tehnologija cirkulira svježi zrak kroz bubanj i tako sprječava stvaranje plijesni, bakterija i neugodnih mirisa kada je bubanj zatvoren. Kontinuirano okretanje bubnja također sprječava gužvanje odjeće, čineći glačanje nepotrebnim.

Foto: Promo 

Perilica rublja Haier X Series 11 opremljena je Direct Motion motorom, koji prije svega štedi energiju. Ima dugotrajan rad bez remena, stvara manje vibracija i koristi tihi rad do 68 decibela. Ove značajke osiguravaju da perilica radi učinkovito i tiho, čak i noću. Njena energetska učinkovitost klasificirana je kao A-20, što znači ne samo da štedi energiju već i smanjuje ekološki otisak.

Umjetna inteligencija u pranju 

Jedna od modernijih značajki Haier X Series 11 perilice rublja je Smart AI ciklus. Ova značajka omogućuje perilici da automatski prepozna količinu i vrstu tkanina te prilagodi način pranja i doziranje deterdženta. S više od 2500 mogućih kombinacija, perilica optimizira potrošnju i osigurava najbolju njegu svih tkanina.

Tu je i AI Wash Lens, sustav koji skenira oznake za pranje da biste uvijek znali kako najbolje oprati svaki odjevni predmet. Ovaj sustav također može stvoriti osobni inventar garderobe jer pohranjuje ključne informacije o vašim odjevnim predmetima.

Foto: Promo 

Smart Dosing sustav dodatno olakšava proces pranja, smanjujući potrebu za učestalim dodavanjem deterdženta i omekšivača. Perilica automatski dozira optimalnu količinu deterdženta potrebnu za pranje vaše odjeće i tako štedi vrijeme i osigurava optimalnu njegu tkanina.

Osim perilice, u istoj seriji možete pronaći i sušilicu koja nudi slične napredne performanse. Sušilica Haier X Series 11 također koristi Ultra Fresh Air tehnologiju i nudi dodatne funkcije, kao što su Smart Dosing i Pillow dizajn bubnja, koji osigurava da rublje nježno klizi niz površinu bubnja tijekom rotacije. XXL bubanj promjera oko 52 centimetra omogućuje poboljšane performanse kao što su 20 posto bolje uklanjanje mrlja, 17 posto manje gužvanja i 18 posto bolja njega i očuvanje tkanina.

Sušilica također nudi AI Dynamic Balance sistem, koji smanjuje buku i vibracije tijekom faze centrifuge, čime se produljuje vijek trajanja uređaja. Ova značajka čini sušilicu idealnom za korištenje u bilo koje doba dana ili noći, bez ometanja vašeg dnevnog ritma.

Sponzorirani sadržaj donose Index i Haier u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.