Nekad su bili poznati, a onda su nestali: Gdje su danas bivše TV zvijezde

Foto: Petar Glebov, Marko Pršić/Pixsell; screenshots HRT, RTL, Nova TV; Facebook

NEKAD su se ambiciozno borili za nove TV projekte, trčali na govorne vježbe i nadali se da će postati novi Oliver Mlakar ili Helga Vlahović. Danas na ta davna vremena gledaju s osmijehom, većina ih je i dalje u medijima, ali više ni ne pomišljaju na TV eter. Prisjetite se s nama televizijskih lica koja su obilježila neka prošla vremena.

1) Darija Mikulandra

Sredinom devedesetih "Top of the Pops" bio je jedan od najpopularnijih glazbenih TV formata, a HRT je svoju inačicu nazvao "Zlatni gong" i za voditeljicu postavio tada relativno nepoznatu Dubrovčanku Dariju Mikulandru. Gledatelji su je zbog "prepoznatljivog r" ubrzo zapamtili i zavoljeli, stizali su i drugi TV projekti, ali Darija se u jednom trenutku odlučila za preokret - 1998. godine se udala za poduzetnika Roberta Žanetića i preselila u Dubrovnik. Majka je dvoje djece, ima agenciju za organiziranje evenata, bavi se i kazalištem, a ponekad je se još uvijek može vidjeti u ulozi voditeljice, primjerice, na Festi Sv. Vlaha koji godinama i organizira.

2) Hamed Bangoura

Prije interneta, domaći ljubitelji inozemne glazbe imali su Hit Depo, godinama jedini hrvatski prozor u MTV produkciju i skupe strane spotove. Uz Danijelu Trbović, vodio ga je Hamed Bangoura, zagrebački dečko porijeklom iz Gvineje, čiji je smisao za humor, kao i odnos sa suvoditeljicom Danijelom, brzo postao omiljen i prepoznatljiv. Već u vrijeme najveće TV slave, Hamed je pokrenuo modnu agenciju Midiken, zaslužnu za neke od najblistavijih manekenskih karijera na ovim prostorima, a taj ga je posao s vremenom potpuno preuzeo, pa se nakon ukidanja Hit Depoa više nije vraćao na male ekrane. U medijima je prije nekoliko godina nakratko podignuo prašinu pokretanjem aktivističkog projekta Pahulje, kojeg je potom, nezadovoljan odazivom, i ugasio.

3) Barbara Radulović

Godine 2002. hrvatski je TV eter svjedočio dotad neviđenom fenomenu - u sklopu natjecanja "Story SuperNova" (prvog izdanja za nova TV lica) pronađen je ogroman broj mladih ljudi koji su se potom razbježali u potrazi za TV projektima. Jedna od uspješnijih bila je lijepa Barbara, prvo povremeno vodeći na Novoj TV, a onda i postavši zaštitno lice CMC-ja, prve hrvatske glazbene televizije. Čitatelji Indexa 2007. su je godine proglasili i najljepšom Hrvaticom, ali svjetla reflektora Barbari nisu odgovarala, pa se povukla iza kamere. Danas povremeno snima reklame i posuđuje glas za crtiće, ali i uživa daleko od znatiželjnih pogleda koji su joj u vrijeme najveće slave, priznaje, poprilično išli na živce.

4) Marin Tironi

Pobjednik gore spomenutog natjecanja za mlade voditelje bio je Marin Tironi, koji je prije petnaestak godina izazvao pravu nacionalnu euforiju i bez imalo problema pomeo konkurenciju u tom napetom natjecanju punom ambicija i želje za slavom. Tironi je bio posve drukčiji, a upravo to je i razlog zašto ga više nema na malim ekranima. Nakon pobjede u Story Supernovi kratko je vodio "Red Carpet", a onda prešao na HRT, u kojem se prema mišljenju gledatelja odlično snalazio kao voditelj kviza "Upitnik". Zatim je otišao na CMC, a onda se, poput brojnih drugih s ovog popisa, skrasio iza kamere, i to radeći kao fotoreporter.

5) Lorena Trupeljak

Lorena je sa Sanjom Tahirević (danas Prosoli) bila pionirka u Hrvatskoj dotad neviđenog TV formata, tzv. cjelonoćnog kviza u kojem je kondicija za priglupa pitanja i naporne gledatelje bila najvažnija deviza. Noćima je Lorena iz studija negdje u Njemačkoj u RTL-ovu "Kunolovcu" gledatelje pozivala da zovu, pisala po ploči, objašnjavala ljudima koja je razlika između izreke i grada... Stekla je svojim brzim jezikom i čvrstom voljom brzo i vojsku sljedbenika u virtualnom svijetu, a onda se odlučila na preokret. Udala se, postala je majka i počela raditi iza kamere, a danas se bavi prevođenjem te kreiranjem i obradom digitalnog sadržaja.

6) Marko Lušić

U vrijeme u kojem su TV eter preuzeli razni kulinarski formati, u zvijezdu je stasao i Marko Lušić, veseli Zagrepčanin koji je godinama s kuharima-amaterima po zagrebačkom Dolcu tražio najbolje namirnice. Nakon što je RTL ukinuo "Večeru za 5", uslijedili su "Exploziv", "Hrvatska traži zvijezdu" i drugi projekti, a onda je naglo nestao s ekrana, najavivši novu kulinarsku emisiju u vlastitoj produkciji koja na kraju nikad nije ugledala svjetlo dana. Prije nekoliko godina, Marko se opet našao u medijima, i to u više nego bizarnoj priči - nakon što je na rivi u Porto Montenegru sreo četiri djevojke i pomogao im s prtljagom, zajedno s njima je i uhićen. Kod sebe su, naime, imale kokain, pa je i on završio u policijskoj postaji, ali bez ikakvih posljedica. "Samo sam želio ispasti džentlmen", izjavio je tada i dodao kako mu je priča, s obzirom na to da se bavi turizmom, stvorila poslovnu štetu.

7) Suzana Pardačer

Osim Danijele i Hameda, HRT-ov voditeljski par devedesetih bili su i - Suzana i Duško. Emisija "Pravo vrijeme" dugi je niz godina ugošćavala glazbenike i emitirala spotove, a Suzana se po njezinu gašenju dala u druge TV formate, poput "Binga" i "Dobro jutro, Hrvatska".  S godinama ju je televizijski posao prestao zanimati, ali je ostala na HRT-u. Danas je, naime, psihologinja koja uoči snimanja priprema natjecatelje kvizova poput "Potjere" i "Šifre". Sa suprugom, redateljem Daliborom Sokolićem, prošle se godine iz gradske buke preselila u Slavagoru pored Samobora. Kako kaže, na 382 metra nadmorske visine joj je ljepše nego ikad!

8) Marko Rašica

Marko je bio "zlatni dečko HRT-a", vodio je "Zlatni gong", "Upitnik" i brojne izbore ljepote, najčešće u kombinaciji s Vlatkom Pokos, a onda je u jednom trenu prevagnula želja za odvjetničkom karijerom. Danas ima vlastiti odvjetnički ured, a među klijentima su mu, očito, i prijatelji iz sad već davnog televizijskog života. Nakon dugog izbivanja iz medija, prije nekoliko godina u iste se nakratko vratio kao odvjetnik Joška Lokasa, tražeći demantije od medija koji su subjektivno izvještavali o Lokasovu razvodu. 

9) Marta Žegura

Martina voditeljska karijera bila je poprilično kratka, ali u njoj je 2006. godine stigla zaraditi i titulu Miss Ekrana. Godine su to u kojima je s Danijelom Delaleom vodila "Red Carpet" na Novoj TV, no česta izmjena voditeljica na kraju ju je izgurala iz priče i Marta se posvetila svom privatnom životu, a onda i poslu u Zagrebačkom kazalištu mladih, gdje je radila kao pomoćnica kostimografije. Tamo je upoznala i oca svog djeteta, 23 godine starijeg glumca Franu Perišina, a njihov prekid jedna je od najružnijih medijskih trakavica novijeg doba, i to, ako smijemo dodati, ne baš njezinom krivicom.

10) Tanja Tušek

Tanjin put do zvijezda jedna je od zabavnijih priča s ovog popisa - poznata je, naime, postala šuteći, smijući se i plješćući. U vrijeme kad je HRT-ovo "Kolo sreće" imalo kultni status, pripala joj je čast biti hostesom koja otkriva slova na ploči, a iz tog danas pomalo smiješnog zanimanja doista je izvukla maksimum. Nakon godina provedenih šuteći preko puta Olivera Mlakara, Tanja je napredovala u punokrvnu voditeljicu i vodila udarne HRT-ove projekte, a onda se, poput brojnih kolega, povukla iza kamera i već godinama radi kao urednica. 

11) Vanja Halilović

Ljepotica iz RTL-ova "Exkluziva" dugi je niz godina, u tada za Hrvate posve novom formatu, donosila svježe tračeve o poznatima, a onda je i sama postala tabloidnom temom, zahvaljujući vezi s Goranom Ivaniševićem čiji su detalji vrištali sa svih naslovnica. Iako je u eteru preživjela cijeli skandal (nekoliko puta samoironično najavivši prilog o vlastitom skandalu), čim se priča malo smirila, otišla je s RTL-a na jednu lokalnu televiziju, a na kraju se pozdravila sa životom pred kamerama. Danas je u dugogodišnjoj vezi s poduzetnikom Franom Barbierijem, skandali su daleka prošlost, kao i, po svemu sudeći, posao voditeljice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.