Neponovljivi gosti i filmovi na varaždinskom Trash Film Festivalu

UDRUGA Trash odabrala je 25 filmova iz 11 zemalja, koji će se predstaviti na ovogodišnjem Trash Film Festivalu, koji se od 13. do 15. rujna održava u Varaždinu. Osim brojnih zanimljivih filmskih naslova, ovaj jedinstveni festival predstavit će i ništa manje zanimljive goste, a organizatori kao posebnu poslasticu najavljuju koncert neponovljivog Danijela Popovića, koji će svečano otvorenje začiniti megahitovima poput "Đžuli" i "Daj obuci levisice".

Drugo izdanje Trash Film Festivala nudi brojne zanimljive filmske naslove - ljubitelji stripa doći će na svoje 40-minutnim filmom "Zagor - poglavica bez plemena", nastalim prema istoimenom stripu, a Bore Lee u varaždinu će se predstaviti s dva filmska naslova - "Zlatne čaklje" i "Borilica". Osim toga, na festivalu će se ponovno predstaviti prošlogodišnji dobitnik Zlatne Motorke Željko Volarić, i to filmom "Sakura - Divlja Čriešnja", koji na neuobičajeni način progovara o sudbini samuraja.

Žarko Potočnjak, Kristijan Milić i Veljko Barbieri samo su neki od poznatih uzvanika koji će se družiti u varaždinu, dok će poznati performer Tom Gotovac održati predavanje s temom "Treba li nam trash umjetnost?". Festivalu će prisustvovati i američka redateljica i producentica J. A. Steel koja dolazi predstaviti svoj film "Salvation".

Studentski filmski uratci Kristijana Milića, predavanje Borisa Perića o vampirima i nastup grupe Tribute to Queen događanja su koja će na Trash Film Festivalu nesumnjivo privući veliku pozornost, a u Varaždinu će biti prikazan i neponovljivi jugoslavenski SF film "Gosti iz galaksije".

Obzirom na broj programa i njihovu šarolikost, Trash Film Festival postaje sve veća i značajnija manifestacija koja na neposredan, neuobičajen, ali široj publici prihvatljiv i zabavan način predstavlja segmente hrvatske i svjetske kulture koji s ponosom nose epitet "trasha". Zato, ljubitelji trasha, i oni koji će to tek postati - pravac u Varaždin!

D.K.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.