Nick Cave & The Bad Seeds nastupili u Areni Zagreb

Foto: Profimedia

NICK Cave & The Bad Seeds nastupili su u utorak navečer u zagrebačkoj Areni u sklopu europske turneje. Vrata Arene bila su otvorena od 18:30, a nastup je bio zakazan u 20:30. 

Kao predgrupa je nastupao The Murder Capital, irski post-punk bend. 

Turneja po 17 zemalja

U sklopu turneje imaju 27 koncerata u 17 zemalja i na njima predstavljaju svoj novi album Wild God. Turneja je počela 24. rujna u Oberhausenu u Njemačkoj, a završava u Parizu 17. studenog.

Jedan od najhvaljenijih bendova današnjice

Nastali nakon raspada The Birthday Partyja 1982. godine, Nick Cave & The Bad Seeds postali su jedan od najhvaljenijih glazbenih sastava današnjice, a njihov utjecaj na druge glazbenike sveobuhvatan je i dubok.

Dosad su objavili 18 studijskih albuma, od From Her To Eternity iz 1984. do iznimno hvaljenog Ghosteen, objavljenog krajem 2019. godine, i naposljetku novog Wild God.  

"Nikad ne razmišljam o tome kako će ploča zvučati uživo, proces pisanja stihova previše je težak da bi se takve ideje uzele u obzir. Ali kad slušam Wild God, mislim da stvarno možemo napraviti nešto epsko s tim pjesmama uživo. Ploča jednostavno izgleda kao stvorena za pozornicu", izjavio je Nick Cave.

Bend na koncertima nastupa u sastavu: Nick Cave (vokal), Warren Ellis (violina, gitara, mandolina) Martyn Casey (bas), Jim Sclavunos (bubnjevi), George Vjestica (gitara), Larry Mullins (klavijature), Carly Paradis (klavijature).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.