Novi photopointi u dalmatinskom mjestu postali su hit na društvenim mrežama

Foto: TZO Gradac/ privatni album

DRUŠTVENE mreže već godinama diktiraju trendove pa ne čudi što mnogi prilikom šetnje kroz uličice dalmatinskih gradova zamišljaju kako bi neko od tih mjesta bilo idealno za fotografiju na kojoj će im pozavidjeti mnogi pratitelji. Dalmatinska mjesta na Makarskoj rivijeri ostvarila su želje mnogim posjetiteljima. Uz obalu u mjestima Gradac, Brist i Zaostrog postavljeni su zanimljivi photopointi s kojih se šalju predivne razglednice u svijet.

Photopoint u Gradcu

Najljepše razglednice iz Gradca

U uskoj uličici popločanoj mozaikom, koji se gotovo i ne razlikuje od onog rimskog, stoljećima starog, uzdižu se kućice u toplim nijansama, a pogled seže u beskrajno more dok posjetiteljima ružičasti cvjetovi zaklanjaju pogled. Na prvu se čini kao da ste u Grčkoj, no ako bolje pogledate popločani mozaik, vidjet ćete da se nalazite ni više ni manje već u Gradcu!

Gradačka ulica u samom centru mjesta oživljena je mozaikom

Od sada ovo mjesto ima i svoju ljuljačku, koja ne zaostaje za onom najpoznatijom na svijetu - Oceans Swing na otoku Gili Trawangan. Za dodatan doživljaj zadužene su dvije palme tik do ljuljačke, a poseban ugođaj na ovom mjestu možete doživjeti u suton.

I dok kosa vijori, a miris mora i šum valova odnose vas u neku novu dimenziju, natpis na vrhu ljuljačke odaje da se ipak nalazite u Hrvatskoj.

Na ovom photopointu posjetitelji mogu zabilježiti najljepše uspomene iz ovog dalmatinskog mjesta. A na društvenim mrežama uz #gradac, ljuljačka je postala pravi hit. Uistinu, rijetko tko može odoljeti fotografiji zalaska sunca upravo s ovog mjesta, pričaju nam turisti. 

"Ovaj pogled i ljuljačka daju idealnu kombinaciju za savršenu fotografiju iz Gradca. Jučer smo se uspjeli fotografirati uz zalazak sunca. To će nam biti najljepša uspomena iz ovog mjesta, ali i nova fotografija na zidu našeg doma", rekla je turistica iz Češke. 

Ljuljačka uz more hit na društvenim mrežama

Uz ljuljačku okruženu palmama često se stvaraju redovi kako bi svi zabilježili uspomene s odmora. Novim kutkom oduševljeni su i mještani, kojima je drago što turističko mjesto prati trendove. Uz gradačku obalu, posjetitelji prolaze i pored dizajnerske klupe, koja se pokazala kao pun pogodak. 

Uz malo mašte i kreativnosti, Turistička zajednica općine Gradac obogatila je turističku ponudu. Prilagodili su se modernom načinu oglašavanja, a za sve posjetitelje, kako domaće, tako i strane, napravili su još jednu zanimaciju koja nije prošla nezamijećeno.

Nova Instagram mjesta 

Photopointi za njih su, kažu, najjači adut samopromocije destinacije. No nije samo Gradac dobio novo Instagram mjesto za sve ljubitelje fotografije i društvenih mreža. 

"U Zaostrogu posjetitelji uspomene stvaraju na ljuljački s neizostavnim motivima psa dalmatinera. U Brist smo odlučili postaviti leptirova krila koja simboliziraju putovanje i sreću te tako pozvati sve ljubitelje putovanja u ovo maleno mjesto s dalmatinskom dušom", kazala je direktorica TZO-a Jelena Mateljak. 

Photopoint leptirova krila u Bristu na novouređenom mulu

Brist, koji broji svega nekoliko stotina stanovnika, ljeti posjećuju turisti koji žele odmoriti dušu. Foto kutak s leptirovim krilima poziv je svim putoholičarima da posjete ovo maleno mjesto s velikom dušom. 

Dalmatiner osvojio Zaostrog

Zaostrog je odlučio "zatočkati" ovu turističku priču. Posljednjih nekoliko godina ovim mjestom vlada popularna hrvatska pasmina dalmatiner, koja je dobila ime upravo po Dalmaciji. Turistička zajednica prije nekoliko godina započela je s brendiranjem ove pasmine, koju se ne može ne primijetiti u svakom dijelu ovog mjesta na jadranskoj obali. 

Točkice je poprimio i jedinstveni fotokorner, kojim su oduševljeni odrasli, djeca, ali i dalmatiner koji je pozirao sa svojim vlasnicama. Na društvenim mrežama osvojio je simpatije, ali i potaknuo zanimanje mnogih korisnika za ovu lokaciju. 

Crno-bijelim šarama ukrašene su i autobusne stanice na ulazu u Zaostrog, dok je u mjestu napravljen i selfie dalmatian wall. Uz njega se nalazi i interaktivna izložba, na kojoj možete zabilježiti jedinstvene fotografije sami kreirajući scene. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.