Očajna majka: "Sin mi umire jer nemamo novca za liječenje, kako je to pošteno?!"

Foto: Facebook

OČAJNA majka pokrenula je akciju za prikupljanje milijun funti za spas sina kojemu su doktori dali samo nekoliko dana života. 

Amber Schofield (24) rekli su kako doktori više ne mogu napraviti ništa za njezinog petogodišnjeg sina Charlieja Proctora, koji boluje od  hepatoblastoma - rijetkog dječjeg tumora jetre. 

Financiranje liječenja odbilo je i britansko nacionalno zdravstvo (NHS), no majka iz engleskog Accringtona ne odustaje, iako su joj doktori sinu dali "maksimalno" 14 dana života, piše Daily Mail.

Amber i otac dječaka Ben Proctor pronašli su doktora koji je spreman liječiti Charlieja ako može doći u SAD za tjedan dana. "Nemamo novac da spasimo svoju bebu, koliko je to okrutno", govori majka.

"Imamo tjedan dana da spasimo našem hrabrog i predivnog dječaka. Problem je u tome što košta i mogli bismo prodati sve što imamo i opet ne bismo bili blizu...", dodaje.

Liječenje uključuje transplantaciju jetre, što je NHS odbio jer nije bilo zajamčeno da će biti uspješno. Uspije li obitelj dovesti Charlieja u Ohio, procedura bi trebala koštati oko milijun funti (oko 8,4 milijuna kn).

"Kaj majka ne mogu prihvatiti da će mi sin umrijeti samo zato što nismo dovoljno bogati da ga spasimo. Rak je bolest za bogate. Čim više novca imate, tim je veća šansa da će vam dijete preživjeti. Kako je to pošteno?" govori razočarana majka koja dodaje kako se osjeća bespomoćno.

"NHS ne želi ni još jednu rundu kemoterapije. S obzirom na to da je rak jetre, oni vjeruju da će ga kemoterapija ubiti prije raka. Zbilja užasna situacija..."

Liječenje, dostupno u dječjoj bolnici u Cincinnatiju, sastoji se od transplantacije jetre. Vjeruje se u uspjeh ove procedure, no s obzirom na to da je privatna, novac mora biti u cijelosti uplaćen unaprijed.

"U utrci smo s vremenom", nastavila je majka. "U ovom trenu Charlie može putovati, no ne znamo koliko dugo će tako biti".

"S bolešću se bori od druge godine i mislili smo da smo uspjeli, no vratila se i agresivnija je nego ikad".

Jedina vrsta liječenja za tu vrstu raka u Velikoj Britaniji je kemoterapija, koju je Charlie imao više od 20 rundi.

Obitelj je pokrenula GoFundMe kampanju, a dosad su prikupili više od 300 tisuća funti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.