Otkrijte sve tajne parfema

Foto: Press

ZNATE li da parfumeri prilikom kreiranja recepture iskombiniraju preko dvjesto parfemskih esencija? Možda će vas iznenaditi podatak da se prirodne esencije gotovo više i ne koriste i da su ih zamijenile sintetske. Razloga zašto je tako ima podosta, od toga da je mnoge esencije koje čine neke od najpopularnijih parfema na svijetu moguće napraviti samo laboratoriju, pa do same cijene prirodnih esencija, a zbog kojih bi nam većina parfema bila nedostupna. Danas se u proizvodnji parfemskih proizvoda koriste mahom sintetske esencije, a ima ih na stotine tisuća. Upravo zbog gotovo beskrajnih mogućnosti i kombinacija, napraviti onu pravu koja će osvojiti sva naša čula je umijeće i vještina koju treba ne samo savladati, nego i za to imati dara.

Znate li zašto se ponajbolje parfumere naziva "nosom"? S razlogom. Osjet njuha najistaknutiji je i najizloženiji osjet. U tom moru mirisa koji nas svakodnevno okružuju pravi je izazov prepoznati ih i još veći dobro ih iskombinirati. Jedno je nabrajati mirise i njihova nerijetko egzotična imena, no osjetiti koji je koji i prepoznati ih, e to je umijeće. Pravi "nosevi" ističu se upravo zbog te svoje moći i naravno znanja i talenta. U neke od njih uputit će vas jedini domaći parfumer Tomislav Vrbanec iz Hrvatske Parfemske Kuće na ovogodišnjem festivalu estetike Abeceda ljepote. Parfemska industrija jedna je od najpopularnijih u beauty svijetu i bilježi neprestan rast. Parfemi i drugi mirisi oduvijek su na tronu tog carstva i interes za njima ne posustaje. Zašto je to tako, čime nas toliko privlače, što je novog u toj industriji ali i kako možete sami napraviti svoj vlastiti miris moći ćete doznati iz prve ruke na Kongresu kozmetike "Young & Fit" koji se održava u sklopu festivala Abeceda ljepota. Parfumer Tomislav Vrbanec iz Hrvatske Parfemske Kuće održat će predavanje i radionicu na temu "Izrada vlastitog parfema i noviteti u parfemskoj industriji".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.