KRUMPIRI su vrlo česta namirnica u kućanstvu, od koje se mogu pripremiti mnoga slasna jela. Dok ih neki kupuju u trgovinama, drugi više vole domaće, ali svim krumpirima zajedničko je jedno - potrebno ih je držati na suhom i tamnom mjestu kako bi se spriječilo klijanje.
Međutim, mnogi ljudi nemaju uvjete za držanje krumpira na takvom mjestu pa se često dogodi da ih drže na vlažnom i svijetlom mjestu, zbog čega krumpiri vrlo brzo počnu klijati te posljedično izgube svoj sočan okus i čvrstoću.
Prema pisanju portala Lifehacker, za to postoji jednostavno rješenje, a sve što vam je potrebno je jedna jabuka. Jabuku je potrebno dodati u zdjelu ili vreću s krumpirima i to tako da je postavite u sredinu.
Ona će ispustiti prirodni plin etilen koji sprječava proklijavanje. Krumpiri koje štiti jabuka mogu izdržati i do dva mjeseca.
Takvi krumpiri ostat će u hranjivi i čvrsti i neće izbiti klice. Ova metoda pogotovo se preporučuje ljudima koji nemaju suhe i tamne uvjete za održavanje krumpira pa su primorani držati ih na nepogodnim mjestima.