Ove preslatke kolačiće i vi možete napraviti brzo i lako kod kuće, donosimo recept

Foto: 123rf

AKO VAM se jako sviđaju makaroni, pod čime mislimo na francuske slastice, a ne tjestenine, prilično jednostavno ih možete napraviti kod kuće.

Sastojci:

Tri bjelanjka sobne temperature

50 grama šećera

280 grama šećera u prahu

100 grama bademova brašna

3 kapi crvene boje za hranu

Za punjenje

225 grama svježeg krem sira

160 grama šećera u prahu

2 žlice mlijeka

džem od jagode

Priprema:

Tri bjelanjka umutite mikserom, i dalje miješajući dodajte šećer. Bademovo brašno uspite preko sita kako ne bi bilo grudica, a isto napravite i sa šećerom u prahu.

Lagano miješajte lopaticom dok ne dobijete nježnu smjesu.

Pla smjese prebacite u drugu zdjelu i dodajte boju za hranu. Promiješajte dok ne dobijete jednoličnu nježno ružičastu boju. Potom obje smjese prebacite u dvije vrećice, a potom ih spojite u jednu kojoj ćete odrezati vrh.

Smjesu istisnite u obliku krugova na papir za pečenje, a kad završite udarite limom za pečenje o radnu površinu kako bi kolačići "sjeli". Ostavite ih da stoje sat vremena.

Za punjenje pomiješajte krem sir, šećer u prahu i mlijeko te izmiješajte mikserom.

Kolačiće pecite 15 minuta u pećnici ugrijanoj na 140 stupnjeva.

Kad se ohlade na jedan nanesite punjenje i džem od jagode te preklopite drugim.

Dobar tek! 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.