Ovo je 13 najseksi filmova svih vremena, koliko ste ih pogledali?

Foto: Press

KULTNI triler sa Sharon Stone, Sirove strasti (Basic Instinct, 1992.), proglašen je najseksi filmom svih vremena.

Scena iz filma u kojoj Catherine Tramell (Stone) prekriži noge tijekom ispitivanja postala je dio popularne kulture te potez koji su mnoge žene tijekom posljednjih desetljeća imitirale, ali i koji se u brojnim navratima i satirizirao.

U filmu kojeg je Stone kasnije kritizirala rekavši kako nije znala da će joj publika viriti pod kratku haljinu postoje i druge vruće scene, među kojima i seks protagonistice s detektivom Nickom Curranom (Michael Douglas).

Film se našao na vrhu ljestvice najseksi filmova svih vremena prema istraživanju britanskog sajta OnBuy.com, koje je uključilo 2760 ljudi. Svaki od njih morao je s popisa više od 100 filmova odabrati svojih pet najseksi filmova, a izbor je zatim sužen na 13 naslova koji su bili najpopularniji kod ispitanika.

Za svakog od njih ispitivači su zatim provjerili koliko ima pretraživanja na Googleu, a uključili su i neke druge faktore poput toga koliko puta su ljudi pretraživali golotinju u kombinaciji s filmom na YouTubeu i Googleu. Kad su sve zbrojili, na prvom mjestu našao se upravo triler Paula Verhoevena sa Stone i Douglasom.

Drugo mjesto pripalo je filmu 50 nijansi sive, adaptaciji romana engleske spisateljice E.L. James. Film koji je kritika pokopala, ali i koji je prikupio brojne fanove, mnogi su opisali kao soft pornić.

Romantična drama Adelin život (Blue Is The Warmest Color, 2013.) našla se na trećem mjestu. Francuski film o lezbijskoj vezi nagrađen je u Cannesu, no redatelj je kasnije optužen da je maltretirao svoju glumačku postavu.

Na popisu svoje mjesto našao je i legendarni Stanley Kubrick posljednjim filmom kojeg je snimio, Oči širom zatvorene (Eyes Wide Shut, 1999.) 

Na petom je mjestu romantična drama Okrutne namjere (Cruel Intentions, 1999.), a ostatak iz top 13 možete vidjeti ispod.

6. Preko svake mjere (Bound, 1996.)

7. Vrtlog života (American Beauty, 1999.)

8. Tajnica (Secretary, 2002.)

9. Veza bez obveza (Friends with Benefits, 2011.)

10. Samo seks (No Strings Attached, 2011.)

11. Nemoralna ponuda (Indecent Proposal, 1993.)

12. Bilješke o jednom skandalu (Notes on a Scandal, 2006.)

13. Vicky Cristina Barcelona (2008.)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.