Ovo wellness mjesto blizu Zagreba postaje hit - saznajte zašto

Foto: Press

Život u gradu ima svoje prednosti – raznovrsne sadržaje, stalna događanja i blizinu svega što nam je potrebno. No, gradska svakodnevica često dolazi uz svoje izazove. Prometne gužve, stalna vreva i buka mogu narušiti naš mir, osobito kad želimo predahnuti od napornog tjedna ili provesti kvalitetno vrijeme s obitelji i prijateljima. U takvim trenucima, svi sanjamo o bijegu iz grada, u prirodu, gdje možemo pronaći oazu mira i potpuno se opustiti. Dobra vijest za one u Zagrebu – opuštanje u wellnessu, bazenima i predivnoj prirodi podno srednjovjekovnog dvorca čeka vas na samo sat vremena vožnje.

U srcu slikovite doline rijeke Krke nalazi se Hotel Šport, jedno od najatraktivnijih odredišta za sve koji traže mir, opuštanje i dašak avanture u prirodi. Kao dio prestižne grupacije Terme Krka, ovaj moderno opremljeni hotel savršeno je mjesto za obitelji i parove. Bilo da ste ljubitelj rekreacije ili tražite bijeg od užurbane svakodnevice, Hotel Šport pruža savršen balans aktivnosti i opuštanja uz svoje raznolike sportske i wellness sadržaje.

I u hladnijim danima uživajte u grijanom bazenu i wellness sadržajima

Jedan od glavnih aduta hotela je termalni bazen s temperaturom vode od ugodnih 30°C, savršen za relaksaciju nakon treninga ili rekreacije. U sklopu wellness ponude Termi Krka, gosti mogu uživati i u finskoj te infracrvenoj sauni, koje omogućuju detoksikaciju. 

Hotel Šport posebno je poznat po svojim tematskim superior sobama, koje su opremljene sportskom opremom poput TRX traka, balansnih lopti i švedskih ljestvi, omogućujući gostima da započnu dan vježbama u privatnosti svoje sobe. Za one koji više vole vježbati u za to predviđenom prostoru, na raspolaganju je moderan fitness centar te bogata lepeza sportskih aktivnosti, uključujući tenis, košarku, biciklizam i nordijsko hodanje.

Posjetitelje Hotela Šport posebno će oduševiti gastronomska ponuda. U restoranu se poslužuju jela s naglaskom na lokalne namirnice iz organskog vrta u blizini Hotela, gdje se uzgaja svježe povrće, začini i bobičasto voće. Brojne se namirnice iz organskog vrta koriste u pripremi svjetskih jela za ručak i večeru u Hotelu Šport. Tako posjetitelji mogu probati organski humus, indijsku juhu s curryjem ili kinesku hranu, pripremljene upravo od namirnica ubranih u vrtu. Gosti mogu sudjelovati u aktivnostima u vrtu i doživjeti tzv. agro-fitness, sve popularniji oblik rekreacije.

Uputite se do srednjovjekovnog dvorca Otočec i zaigrajte golf u prirodi

Samo nekoliko minuta od hotela nalazi se jedan od najimpresivnijih povijesnih spomenika u Sloveniji – dvorac Otočec, smješten na otočiću usred rijeke Krke. Sa svojim impresivnim srednjovjekovnim zidinama i prepoznatljivim tornjevima, ovaj dvorac odiše mistikom i poviješću koja seže sve do 13. stoljeća. Tijekom svoga postojanja Otočec je bio svjedok mnogih povijesnih događaja, od ratova do romantičnih legendi, a njegovo okruženje sačuvano je u svom prirodnom obliku, što stvara jedinstven doživljaj za posjetitelje.

Povijesno bogatstvo dvorca nije jedini razlog zbog kojeg je on popularan među gostima hotela i posjetiteljima iz cijelog svijeta. Dvorac Otočec danas nudi luksuzan smještaj u svojim obnovljenim prostorijama, zadržavajući autentični duh prošlih vremena, dok je moderniziran u skladu s najvišim standardima. Goste iznova oduševljava i gastronomskom ponudom koju je najbolje opisati kao savršen spoj tradicije i modernih tehnika. Oni koji žele doživjeti čaroliju dvorca Otočec, a ne planiraju ostajati koji dan dulje, mogu samo doći prošetati, popiti kavu ili kušati degustacijski menu.

U neposrednoj je blizini i poznato Golf igralište Otočec, koje se prostire na čak 75 hektara prekrasne prirode. Ova oaza za golfere savršeno se uklapa u netaknuti krajolik i pruža vrhunske uvjete za igru. Igralište je također domaćin mnogih međunarodnih turnira, a zbog svoje ljepote i kvalitete, omiljeno je odredište golferima iz cijelog svijeta. Za ljubitelje prirode i fotografije, Otočec i njegova okolica predstavljaju pravi raj. Sudjelovanjem u foto safarijima, gosti mogu zabilježiti čaroliju netaknute prirode, očaravajuću rijeku Krku i zadivljujuće prizore iz srednjovjekovnog dvorca.

Posebne ponude za sportaše i romantični trenuci za parove

Za one koji žele iskoristiti boravak u potpunosti, tu su i posebni paketi prilagođeni različitim gostima. Sportski entuzijasti mogu uživati u paketu "Slijedi svoje strasti", koji uključuje dva noćenja s polupansionom, neograničeno korištenje sportskih sadržaja i pristup wellnessu – savršeno za one koji vole aktivno provoditi vrijeme.

Ni parovi koji žele okusiti malo romantike neće ostati praznih ruku. Tu je poseban romantični paket s večerom uz svijeće u dvorcu Otočec. Uz nezaboravna jela, ovaj paket uključuje wellness tretmane i opuštanjem u termalnim bazenima. Bilo da ste tu zbog sporta, prirode ili istraživanja povijesnih lokaliteta, Hotel Šport nudi sve što vam treba za nezaboravan i opuštajući odmor – uz vrhunsku uslugu i pristupačne cijene.

Za one koji žele osjetiti čaroliju blagdana, paket "Božićni bijeg u Grad Otočec" savršen je izbor. Ovaj paket uključuje jedno ili dva noćenja za dvoje s doručkom, večeru u dvorcu Otočec te posebno blagdansko iznenađenje u sobi. Uz uživanje u blagdanskom duhu, gosti mogu iskoristiti wellness tretmane i opustiti se u termalnim bazenima, dok mirisi božićnih kolačića i zvuci tradicionalnih božićnih pjesama stvaraju topli i čarobni ambijent za nezaboravan zimski odmor.

Više informacija pronađite na službenoj web stranici – Terme Krka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.