Ovog ljeta će na opatijskoj Ljetnoj pozornici nastupiti velike svjetske zvijezde

Foto: EPA

Ovog ljeta na Ljetnoj pozornici u Opatiji održat će se koncerti svjetskih zvijezda Anastacije, Nore Jones, SUM41, Michaela Boltona, Davida Garretta, Al Bana i Gipsy Kingsa, najavljeno je u utorak u Opatiji. Kako je istaknuo opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, ove godine obilježava se 30. godišnjica osnutka Grada Opatije kao jedinice lokalne samouprave pa će i program Ljeta na Ljetnoj biti svečaniji i bogatiji nego dosad.

"To je ujedno i izvrstan uvod u iduću godinu, u kojoj se u Opatiji slavi 180 godina turizma. Tad ćemo nastojati podići ljestvicu više i dovesti što više međunarodnih zvijezda", rekao je Kirigin.

Ravnatelj ustanove Festival Opatija Ernie Gigante Dešković istaknuo je da ovogodišnji ljetni program nudi još veću raznovrsnost i kvalitetu nego prošlogodišnji, koji je bio sadržajniji i bogatiji od svih dotadašnjih.

Ovogodišnje "Ljeto na Ljetnoj" počinje 2. lipnja otvorenjem Festivala mjuzikla na kojem sudjeluju Pozorište na Terazijama s raskošnim broadwayskim mjuziklima Flashdance i Chicago te pulski Teatar Naranča s predstavom Pocahontas.

Dolazi i višestruka dobitnica Grammyja

Kanadski punk rock bend SUM41 održat će koncert 11. lipnja, a američki pjevač i tekstopisac Michael Bolton, dvostruki dobitnik nagrade Grammy, 6. srpnja. Najveća ovoljetna zvijezda na opatijskoj pozornici je Norah Jones, višestruka dobitnica Grammyja, a nastupit će 15. srpnja.

Američka pop-pjevačica i kantautorica Anastacia predstavit će se opatijskoj publici 24. srpnja. Jedan od najpoznatijih violinista današnjice, crossover glazbenik David Garrett priredit će koncert 13. kolovoza. Slavni talijanski pjevač Al Bano gostuje u Opatiji 19. kolovoza, a Gipsy Kings 28. kolovoza, gotovo 30 godina od posljednjeg nastupa. 

Među ostalim događajima na Ljetnoj pozornici ovog ljeta je zajednički nastup popularnih grupa iz razdoblja Cro dancea devedesetih godina, originalne postave trojca Colonia, grupe Karma i E.T.-ja.

Festival Melodije Istre i Kvarnera održat će se na Ljetnoj pozornici 19. lipnja, a 24. lipnja je veliko finale omiljene opatijske manifestacije Retropatija i veliki party ispod najveće diskokugle u Hrvatskoj. 

U programu je i Liburnia Jazz Festival s gostima iz Japana Takuyom Kurodom i Junom Seritom, Jerry Ricks Blues Festival, Liburnia Film Festival s recentnim domaćim dokumentarnim filmovima te mnogi koncerti i drugi događaji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.