Pitali smo Nijemce je li im Hrvatska skupa. Evo što kažu

Foto/Video: Index/Shutterstock

Dok u Njemačkoj pratimo Europsko prvenstvo, iskoristili smo priliku i razgovarali s nekoliko Nijemaca te ih pitali što misle o cijenama u Hrvatskoj, odnosno je li im Hrvatska skupa. 

Jedna gospođa rekla nam je kako je prije četiri ili pet godina posjetila Split. "Tad je bilo ok", kazala je. S njom se složila i jedna Njemica koja je posjetila Zagreb. "Nije bilo skupo, bilo je ok. Dolazim iz Berlina, pa...", ispričala je i dodala da svakako planira ponovno doći u Hrvatsku, najvjerojatnije u Dubrovnik. 

 

"Prije nekoliko godina nije bilo skupo"

Još smo jednu gospođu pitali je li joj Hrvatska skupa. Rekla je da je posjetila Pulu i još neke gradove i da joj cijene nisu bile visoke. "Kampirali smo u našoj kamp-kućici, ne sjećam se koliko sam potrošila u Hrvatskoj", rekla je i dodala da planira posjetiti Cres.

Na kraju smo sreli jednog Nijemca koji je posjetio Pazin. "Bili smo u apartmanu, noćenje je bilo oko 50 eura. To nije bilo tako skupo, ali je bilo prije nekoliko godina. Hrvatska je lijepa za odmor", zaključio je.

Inače, zbog svakodnevne priče o cijenama, i prošle smo godine pitali strance što misle o cijenama u Hrvatskoj. Na Ultri u Splitu nekoliko nam je posjetitelja reklo da Hrvatska uopće nije skupa u usporedbi s ostalim europskim zemljama. Neki turisti su, pak, rekli da je skuplje nego ranijih godina, ali da im to ne smeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.