Počeo 26. Špancirfest, nudi 500 programa i 200 glazbenih događaja

Foto: Darko Tomas / CROPIX

U Varaždinu je u petak počeo 26. Špancirfest koji će u narednih 10 dana posjetiteljima ponuditi 500 programa, 200 glazbenih sadržaja i 80 uličnih performansa na pet trgova i na gradskim ulicama u staroj gradskoj jezgri.

Budžet festivala

Kako je Hini rekla Jelena Toth, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina, budžet ovogodišnjeg festivala je oko 850.000 eura, a budući da je to prvi Špancirfest organiziran s titulom UNESCO-ovog grada glazbe, koju je Varaždin lani osvojio kao prvi i zasad jedini grad u Hrvatskoj, glazba je bila misao vodilja prilikom organizacije festivala.

"Glazba se proteže kroz sve programe i kutke, odzvanjat će u svim ulicama, svakom trgu u srcu grada. Imamo dvije velike i šest manjih pozornica, a tu je i ulična glazba koja će odzvanjati zahvaljujući Herojima ulica", istaknula je Toth.

Baby Lasagna je headliner

Headliner Špancirfesta je Baby Lasagna koji će na velikoj pozornici podno bedema Starog grada nastupiti u utorak od 21 sat, a na toj će pozornici nastupiti i Goran Bare i Majke, M.O.R.T., Savršeni marginalci, Tony Cetinski te za otvorenje festivala večeras od 21 sat Prljavo kazalište, a posljednjeg dana Špancirfesta Psihomodo pop.

"Odlični koncerti očekuju nas i u dvorištu Vile Bedeković gdje će večeras nastupiti 4 Tenora, zatim je tu naša glazbena diva Josipa Lisac, pa Varaždinski tamburaški orkestar i Klapa Sveti Juraj HRM te Zoran Predin koji će za kraj Špancirfesta pjevati Arsena", najavila je Toth.

Bit će izvedene četiri komedije

Dodala je da će na toj pozornici tijekom festivala biti izvedene i četiri hit komedije: Đurologija, Maratonci trče počasni krug, Tere i Luce i Pljuska.

Dvadesetak uličnih zabavljača iz svih krajeva svijeta izvest će 80 uličnih performansa, najmlađe očekuju brojni sadržaji u Parku kreative, Vindilandu i Gaming zoni, a pripremljena je i odlična gastro ponuda.

Svi festivalski programi su besplatni osim koncertnog i kazališnog programa kod Vile Bedeković, a za one koji dolaze automobilom, osiguran je besplatni parking na tri lokacije - ispred Gradskih bazena Varaždin, na prostoru Auto Kluba Varteks te ispred Trgovačkog centra Branka. Sa sve tri lokacije, "buseki" javnog gradskog prijevoza, također besplatno, vozit će svakih 20 minuta u središte grada i natrag i to od 17 sati do ponoći, odnosno petkom i subotom od 17 do 1 sat.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.