Počeo filmski festival u Torontu, otvorio ga novi film Bena Stillera

Foto: Profimedia

Najveće holivudske zvijezde okupile su se u četvrtak na Filmskom festivalu u Torontu na kojem će biti predstavljen niz željno očekivanih filmova i aktualnih dokumentaraca.

Riječ je o najvažnijem filmskom festivalu u Sjevernoj Americi koji se ove godine vraća u svom svojem sjaju, nakon što je prošle godine protekao u sjeni štrajkova glumaca i scenarista. Premda su filmovi predstavljeni 2023. bili puni zvijezda, crveni tepisi nisu.

Tko dolazi na festival?

Ovaj put u najvećem kanadskom gradu moći će se vidjeti, između ostalih, Katy Perry, Orlanda Blooma, Jennifer Lopez, Angelinu Jolie, Eltona Johna, Brucea Springsteena, Salmu Hayek, Cate Blanchett i Nicole Kidman.

"Sretni smo što imamo festival bez prošlogodišnjih ograničenja", rekao je za AFP glavni direktor festivala Cameron Bailey.

Događaj je "poznat po entuzijazmu svoje publike i to uzbuđenje doseže svoj vrhunac kada su ovdje najveće zvijezde svijeta", dodao je. 

Novi film Bena Stillera otvorio festival

Ben Stiller otvorio je festival u četvrtak filmom Nutcrackers, svojim prvim ostvarenjem u sedam godina. Priča je to o građevinaru iz Chicaga koji mora otići u Ohio brinuti se za svoje nećake kada im umru roditelji.

Eden Rona Howarda, film opstanka koji se odvija na Galapagosu, s Anom de Armas i Sydney Sweeney, također je jedna od željno očekivanih svjetskih premijera.

Nakon što je osvojila Veneciju svojom interpretacijom operne legende Marie Callas, Angelina Jolie u Torontu će predstaviti svoj novi film Without Blood, priču o obitelji i osveti na početku 20. stoljeća, u kojem glumi Salma Hayek.

Na festivalu će biti prikazano 278 filmova, među kojima će biti premijera novog filma britanskog redatelja Mikea Leigha Hard Truths.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.