Pokazao putovanje na posao u kineskom gradu, ljudi pišu: Ovako zamišljam pakao

Screenshot: TikTok

Tiktoker Jackson, koji se na društvenoj mreži predstavlja pod korisničkim imenom @journeyofjackson, često objavljuje snimke iz grada Chongqinga u Kini. U posljednjoj snimci, koja je u jedan dan skupila 17.8 milijuna pregleda, Jackson je pokazao kako se tamo putuje na posao.

"Zašto je putovanje na posao u gradu Chongqingu toliko teško? Prvo se moram spustiti s 18. kata zgrade bez lifta. Srećom, trebam se spustiti nekoliko katova jer je prizemlje na 12. katu. Zatim ulazim u podzemnu željeznicu koja izgleda kao rollercoaster. Vlak doslovno prolazi kroz stambenu zgradu, zašto ne?" opisao je Jackson. 

@journeyofjackson Why is commuting to work in Chongqing so hard? #chongqing #重庆 #chinatravel #cyberpunk ♬ original sound - Jackson

Potom je rekao da mu je putovanje vlakom dosta stresno pa pokazao kako funkcioniraju autobusi. Ali nije se oduševio. "I tako, bus me nekako odveo 20 katova u nebo", zaključio je u snimci koja je u jedan dan skupila 2.2 milijuna lajkova.

Pratitelji se čude

Brojnim Jacksonovim pratiteljima je ovakvo putovanje vlakom i autobusom bilo jako čudno, ali s druge strane jako zanimljivo. "Kul, kolika je stanarina tamo?" pitao ga je jedan pratitelji, a Jackson je odgovorio 200-500 dolara mjesečno.

"Rade ti tamo Google karte?", "Ne mogu shvatiti je li mi ovo kul ili me plaši", "Ne razumijem kako se tamo dostavlja namještaj", "Imala bih noćne more od ovoga", "Stresno mi je samo gledati", "Ovako zamišljam pakao", nižu se komentari ispod videa.

Kroz zgrade svaki dan prolazi vlak

Naime, u tom velikom kineskom gradu na rijeci Yang Tze postoje zgrade kroz koje svaki dan prolaze vlakovi, a u nekima se čak nalazi i stanica. U kineskom Mountain Cityju, kako ga često zovu zbog velikog broja nebodera, živi više od 32 milijuna ljudi, pa je svaki centimetar prostora dragocjen.

Zato su arhitekti smislili način kako uštedjeti na prostoru, a ujedno izgraditi i željezničku prugu bez koje grad ne bi mogao funkcionirati.

U gradu Chongqingu gradska željeznica, odnosno metro, prolazi kroz "rupu" u neboderu od 19 katova. Spomenuta zgrada i pripadajuća postaja zbog toga su ubrzo postali turistička atrakcija. Ova stanica metroa u 19 katova visokom neboderu zove se Liziba i zauzima prostor od šestog do osmog kata. 

Vjerojatno se mnogi pitaju ne smeta li stanovnicima buka vlakova koji prolaze. Naime, postaja i sama pruga građene su na poseban način, s ciljem reduciranja buke. Vlak navodno nije glasniji od perilice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.