Povijest se piše: Rikkie Valerie Kollé, prva transrodna žena, okrunjena za Miss Nizoz

Rikkie Valerie Kollé Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS

U povijesnom trenutku koji će se zauvijek urezati u standarde ljepote, Rikkie Valerie Kollé, transrodna žena, okrunjena je za Miss Nizozemske. Ova pionirska pobjeda ne samo da je prekretnica za Kollé, već i za cijelu LGBTQ+ zajednicu.

“Ovo je više od titule”

Rikkie, 26-godišnja manekenka i aktivistica za prava transrodnih osoba, osvojila je srca žirija i publike svojom autentičnošću, strašću i odlučnošću da promijeni percepciju ljepote. Njena pobjeda je simbol napretka i inkluzivnosti, dokaz da se svijet polako, ali sigurno, mijenja na bolje.

"Ovo je više od titule. Ovo je prilika da se čuje naš glas, da se vidi naša borba. Ovo je za sve transrodne osobe koje su se ikada osjećale nevidljivima", izjavila je Kollé nakon pobjede.

Kollé je tijekom natjecanja pokazala nevjerojatnu hrabrost i odlučnost, otvoreno govoreći o svojim iskustvima kao transrodna žena. Njena priča je inspirirala mnoge, a njen utjecaj seže daleko izvan granica Nizozemske.

Ljepota dolazi u svim oblicima

Ova povijesna pobjeda dolazi u trenutku kada se prava transrodnih osoba sve više guraju u središte globalne pozornosti. Kollé je postala simbol nade i promjene, dokaz da ljepota dolazi u svim oblicima i da svatko zaslužuje priliku da sja.

"Rikkie je prava inspiracija. Njena pobjeda je veliki korak naprijed za prava transrodnih osoba i za razumijevanje i prihvaćanje različitosti", izjavio je jedan od članova žirija.

Rikkie Valerie Kollé sada će predstavljati Nizozemsku na natjecanju za Miss Universe, gdje će nastaviti svoju misiju rušenja barijera i promicanja inkluzivnosti. Bez obzira na ishod, jedno je sigurno: Rikkie je već ostavila neizbrisiv trag u povijesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.