Pred nama je završni vikend Špancirfesta. Ne propustite najbolju zabavu za kraj ljeta

Foto: Press

Došpancirali smo se do posljednjeg vikenda ovogodišnjeg Špancirfesta u Varaždinu, koji će i prije svog kraja ostati upamćen u festivalskoj povijesti. Rekordnih 25 tisuća špancirera uživalo je podno bedema Starog grada u spektakularnom nastupu Baby Lasagne, što je najposjećeniji koncert u dosadašnjih 26 godina festivala. No, prethodne dane obilježila su i druga velika koncertna događanja, nastupi sjajnih uličnih umjetnika, i ono najvažnije – jedinstvena atmosfera koja je preplavila varaždinske ulice i trgove. Kako se najveći i najpopularniji ulični festival u Hrvatskoj bliži kraju, idući su dani prava prilika da uhvatite posljednje festivalske trenutke i doživite energiju Špancirfesta.

Posebnu čar prekrasnoj varaždinskoj povijesnoj jezgri dat će omiljeni štulaši iz skupine Stelzen Art. Ne možete ih ne primijeti na visokim štulama i u atraktivnim kostimima, a svojim gracioznim kretanjem ostavit će vas bez dana. Ne propustite show Karcoche, odličnog uličnog umjetnika koji kroz spontanu interakciju s prolaznicima i "sitnim incidentima" nasmijava sve oko sebe, dok će sve oko sebe rasplesati Kraken Orchestra sa svojom zanimljivom glazbenom napravom. Glavna atrakcija posljednjeg festivalskog vikenda bit će nastup Big Bike Orchestra koji prvi put dolazi u Hrvatsku. U svojem originalnom performansu šestorica članova poljskog benda istovremeno sviraju različite instrumente od gitare, violine, harmonike, saksofona, udaraljki do kontrabasa, vozeći se na posebno konstruiranom biciklu. Do sada su odradili više od 200 nastupa i gostovali u 12 zemalja, a iznimno su popularni na društvenim mrežama na kojima njihovi nastupi imaju više od 100 milijuna pregleda. Big Bike Orchestra dolazi iz poljskog Bydgoszcza koji je, baš kao i Varaždin, lani osvojio titulu UNESCO-vog grada glazbe.

U subotu, 31. kolovoza, na glavnoj festivalskoj PAN pozornici Stari grad očekuje vas ROCK opera u kojoj, uz raskošnu scenografiju, rasvjetu i zvuk, sudjeluje 50-ak izvođača međunarodnog simfonijskog orkestra, big benda i zbora i izvode najveće svjetske rock hitove – pjesme koje su oblikovale ne samo glazbu, već i kulturu općenito. Nakon rasprodanih koncerata u regiji, ovo je jedinstvena prilika da uživate u simfonijskim aranžmanima najvećih rock hitova. Koncertni program 26. Špancirfesta u nedjelju, 1. rujna, zaključit će jedan od najdugovječnijih hrvatskih punk rock bendova Psihomodo pop.

Na pozornici kod Vile Bedeković u subotu uživajte u spoju dviju različitih  glazbenih tradicija, tamburice i klape, u izvedbi Varaždinskog tamburaškog orkestra i Klape "Sveti Juraj" – HRM, dok je posljednji dan rezerviran za Zorana Predina i njegov koncert  - "Zoran pjeva Arsena", posvećen hrvatskom glazbenom velikanu Arsenu Dediću. Pozornica kod Vile Bedeković jedina je pozornica na ovogodišnjem Špancirfestu za koju je potrebno kupiti ulaznicu, a po cijeni od 15 eura u prodaji su na poveznici i na Eventimovim prodajnim mjestima.

U 18 festivalskih zona baš će svatko pronaći nešto za sebe, od brojnih sadržaja za najmlađe do radova kreativaca i umjetnika i bogate izlagačke ponude, a Špancirfest neće razočarati ni kada su eno i gastro užitci u pitanju. U nekoliko festivalskih zona čekaju vas razne delicije, od domaćih specijaliteta, izvrsnog street i finger food-a do jela s pomakom.

Pridružite se na najboljoj zabavi za kraj ljeta i osjetite sjajnu atmosferu koja će vas držati još dugo nakon što festival završi.

Svi detalji programa su na web stranici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.