Predstava o Lepoj Breni vraća se u Hrvatsku sljedećeg tjedna: "Tu je najveća pomama"

Foto: Press

NEKOLIKO dana nakon rasprodane izvedbe u Skopju, ekipa kazališnog spektakla Lepa Brena Project spremna je za povratak u Hrvatsku.

Nakon šest rasprodanih predstava u Zagrebu i Rijeci u ožujku, predstava se vraća u Hrvatsku gdje su, javljaju organizatori, imali dosad najveći uspjeh u regiji. Dana 12. travnja predstavu o životu Lepe Brene izvest će se u velikoj dvorani Studentskog centra u Zagrebu, a dan poslije, u četvrtak 13. travnja, stižu u Rijeku u Hrvatski kulturni dom na Sušaku.

"Četiri zagrebačke izvedbe koje su bile rasprodane do posljednjeg mjesta, svečana premijera kojoj je nazočila i naša najdraža zvijezda Lepa Brena, pa odlazak u Rijeku, gdje smo također rasprodali dvije predstave, doista su potvrdile ovo što vjerujemo - da ovom predstavom prenosimo lijepu poruku, da priča o životu jedne dive ispletene sa sudbinama svih nas na ovim prostorima ima svoju publiku, a svjedočimo da se gledatelji s našim likovima tijekom predstave i smiju, i vesele, ali i zaplaču. Iako bolji svjetovi možda nisu mogući, važno je da o njima mislimo, da o njima pjevamo i da svi zajedno radimo na boljem svijetu oko nas", kažu u zajedničkoj izjavi glumačke zvijezde predstave čiji je već drugi dolazak u Hrvatsku organizirala Premier Media Group.

Pomama za predstavom počela je u siječnju. Tisuću karata planulo je u manje od 72 sata.

Predstava ide i u Dalmaciju

Predstava, čiji su autori i redatelji Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i hrvatske autorice Vedrane Klepice. Kroz likove Brena Jugoslavenka, Brena Seksualnosti, Brena Biznismenka, Brena Graditeljstva i Brena Pjesme prikazana je kompletna ličnost Lepe Brene i problemi s kojima se društvo susretalo posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima.

Na pozornici se u ulogama Lepe Brene izmjenjuju prvaci beogradskog glumišta: Jasna Đuričić - prošlogodišnja dobitnica nagrade za najbolju europsku glumicu, čiji je zadnji film Quo Vadis, Aida bio nominiran za Oscara, kao i najnagrađivaniji beogradski glumci svoje generacije Aleksandra Janković, Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović, Jovana Gavrilović, Tamara Krcunović, Vladimir Aleksić te Ivan Marković.

Sljedeći tjedan, nakon ponovnog gostovanja u Zagrebu i Rijeci, kazališna trupa kreće u Dalmaciju gdje je u samo tri dana od početka službene prodaje ulaznica za splitsku izvedbu 16. travnja, rasprodano više od pola kapaciteta velike dvorane Gripe, pa su organizatori u dalmatinski dio turneje uključili još jedan grad - Makarsku, gdje predstava igra 15. travnja.

"Interes za spektaklom Lepa Brena Project pokazali su još neki gradovi, no zbog odavno zgusnutog rasporeda u travnju će predstava igrati samo u navedena četiri grada", javljaju organizatori.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.