JUČER je u Zagrebu predstavljena zanimljiva gastro-enološka ponuda 22. ATP Croatia Opena u Umagu. Naime, u sklopu događanja, osim vrhunskog sporta i dobre zabave, održavat će se i Istria Gourmet Festival - gastronomska manifestacija kojoj je cilj okupiti sve najbolje što Istra nudi na području gourmeta, vina i maslinovog ulja, kako bi se ta bogata autohtona ponuda prezentirala gostima turnira.
Istria Gourmet Restaurant je program tematskih večera i degustacija s osnovnom namjerom promocije ATP-a u Umagu i destinacije Istre putem prepoznatljivih i medijski uvaženih istarskih proizvođača i istarskih produkata. Program je otvoren ciljanim medijima i uzvanicima s pozivnicom. Istria Gourmet Restaurant ima dva osnovna cilja: okupiti najbolje istarske restorane i tri restorana s Michelinovim zvijezdama (Restaurant Steira Wirt, Trautmannsdorf, Austrija; Restorante La Subida, Cormons, Italija; Restorante La torre del Saracino, Vico Equense, Campania, Italija). U program su pozvani neki od značajnijih inozemnih kuhara koji su ambasadori Istre i istarskih gourmet proizvoda u svojim matičnim zemljama, a tom prigodom bit će im uručene i diplome promotora Istre. Uz navedene inozemne restorane, nositelje Michelinovih zvijezda, predstavit će se i hrvatski restorani Zigante, Kukuriku, Dubravkin put, Štancija Kumparička, Konoba Morgan kao i Agencija za ruralni razvoj Istre.
Vinsku kulturu će pak promovirati Vinistra, udruga vinogradara i vinara Istre, koji će pod stručnom palicom poznatog hrvatskog somaliera Sandija Parisa održavati tematske večeri koje će se baviti raznolikim temama od nezaobilazne istarske malvazije do muškata.