Predstavljen Istria Gourmet Festival - jedinstvena gastro-enološka ponuda ATP-a u Umagu

JUČER je u Zagrebu predstavljena zanimljiva gastro-enološka ponuda 22. ATP Croatia Opena u Umagu. Naime, u sklopu događanja, osim vrhunskog sporta i dobre zabave, održavat će se i Istria Gourmet Festival - gastronomska manifestacija kojoj je cilj okupiti sve najbolje što Istra nudi na području gourmeta, vina i maslinovog ulja, kako bi se ta bogata autohtona ponuda prezentirala gostima turnira.

"Istria Gourmet Festival predstavlja kompilaciju svega najboljeg što se intenzivno stvaralo u Istri u proteklih 20 godina. No, ovim gourmet festivalom želimo pokazati i čemu Istra teži u budućoj gastronomskoj ponudi", rekla je Arlen Brozić, predsjednica izvršnog odbora turnira. Snagu istarske gastronomije potvrdio je i Denis Ivošević, predsjednik Turističke zajednice Istarske županije, naglasivši: "Ove godine su još tri vrhunska hrvatska restorana (Kukuriku, Plavi podrum i Le Mandrać) ušla u prestižnu udrugu JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe) koja je prvi korak za dobivanje Michelinove zvjezdice. To je važno priznanje ne samo njihovu radu, nego i za Istru kao enogastronomsku regiju".



U jedanaest dana turnira Istria Gourmet Festival će se prezentirati kroz tri zone: Naša kužina, Istria Gourmet Restaurant i Vinistra. U zonu Naša kužina uvrštena su tri najbolja restorana u klasteru gradova Umag, Buje, Brtonigla i Novigrad koji će svakodnevno za sve posjetitelje pripremati menue istarskih specijaliteta po povoljnim cijenama. Svaki od tri restorana je po nečemu specifičan.
 
Istria Gourmet Restaurant je program tematskih večera i degustacija s osnovnom namjerom promocije ATP-a u Umagu i destinacije Istre putem prepoznatljivih i medijski uvaženih istarskih proizvođača i istarskih produkata. Program je otvoren ciljanim medijima i uzvanicima s pozivnicom. Istria Gourmet Restaurant ima dva osnovna cilja: okupiti najbolje istarske restorane i tri restorana s Michelinovim zvijezdama (Restaurant Steira Wirt, Trautmannsdorf, Austrija; Restorante La Subida, Cormons, Italija; Restorante La torre del Saracino, Vico Equense, Campania, Italija). U program su pozvani neki od značajnijih inozemnih kuhara koji su ambasadori Istre i istarskih gourmet proizvoda u svojim matičnim zemljama, a tom prigodom bit će im uručene i diplome promotora Istre. Uz navedene inozemne restorane, nositelje Michelinovih zvijezda, predstavit će se i hrvatski restorani Zigante, Kukuriku, Dubravkin put, Štancija Kumparička, Konoba Morgan kao i Agencija za ruralni razvoj Istre.

Vinsku kulturu će pak promovirati Vinistra, udruga vinogradara i vinara Istre, koji će pod stručnom palicom poznatog hrvatskog somaliera Sandija Parisa održavati tematske večeri koje će se baviti raznolikim temama od nezaobilazne istarske malvazije do muškata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.